Analiză politică! Deputatul Cristian Buican un “veteran” al competițiilor politice

Anul 2021 nu a fost deloc unul ușor pentru cel mai longeviv parlamentar vâlcean în funcție.
Liderul liberalilor vâlceni se află acum la finalul primului an din cel de-al patrulea mandat consecutiv în Camera Deputaților. Este membru al Biroului Permanent (secretar) unde a luat cuvântul de 18 ori în 15 ședințe la care a participat în acest an.
A reușit și după alegerile interne din acest an să acceadă în conducerea națională a PNL, deși multă vreme a fost perceput ca un membru al echipei fostului președinte Ludovic Orban care a pierdut alegerile interne și a părăsit ulterior PNL.
Deputatul Cristian Buican a avut un procent de eficacitate legislativă pentru că din cele 7 proiecte legislative inițiate în acest an două au fost promulgate ca legi.
Este membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (din feb. 2021) și s-a remarcat prin curajul de a susține des conferințe de presă în timpul mandatelor ce le-a avut spre deosebire de majoritatea parlamentarilor care nu susțin conferințe de presă special pentru a nu fi obligați să răspundă la întrebări incomode puse de jurnaliști ce nu-i agreează.
Pentru experimentatul președinte al PNL Vâlcea anul 2022 nu se anunță nici el unul simplu. Primarii liberali așteaptă sprijin pentru proiectele depuse, în județ multe din funcțiile din deconcentrate vor fi negociate acum cu cei din PSD.
La organizația municipală lider este un individ care nu numai că nu este disciplinat, dar se remarcă prin fel de fel de gafe și prin acțiuni duplicitare care riscă să dăuneze și imaginii organizației județene, iar județul este unul cu foarte mulți cetățeni nevaccinați care par atrași de ideologia demagogică a celor de la AUR sau de la noul partid al lui Liviu Dragnea, și în plus împotriva liberalilor sunt acum și cei de la USR.
Deci fără aliați politici și cu destui politicieni care-l invidiază, deputatul Cristian Buican va fi obligat să-și ridice nivelul de “joc politic” pentru a a face față provocărilor interne și externe.

Traian GUMINSKI