Analiză politică! De ce nu poate avea USR PLUS primari în mediul rural și de ce acești primari se tem de Ludovic Orban

Ieri am citit acest text în mai multe publicații naționale:
“În cadrul primului tur al alegerilor interne pentru șefia USR PLUS au votat 32 de mii de membri de partid, din peste 44 de mii. Dacian Cioloș a obținut 46%, Dan Barna 43,9%, iar Irineu Darău 10%. Primii doi clasați participă în turul al doilea”.
Deci acest partid ajuns parlamentar, partid ce a promovat câțiva primari de orașe născuți la mii de kilometri de România și rupți total de problemele țării noastre, partid ce s-a aflat la Guvernare până de curând și care a avut miniștri cu acces uriaș la resurse bugetare este un partid de 44 de mii de membri.
Adică în medie cam o mie de membrii USR PLUS de județ, dar în realitate mai puțini în multe județe deoarece activul de partid este concentrat în București și în câteva orașe mai mari. În lumea rurală cetățenii nu sunt atrași nici de mesajele macroniste ale lui Dacian, nici de limbajul sterp și arogant a lui Barna și nici de promovarea LGBT sau de legalizarea căsătoriilor persoanelor de același sex.
Un județ mediu ca Vâlcea are aproape 500 de secții de votare. Dacă USR Vâlcea are măcar o mie de membrii de partid în Vâlcea, ceea ce nu este adevărat, ar avea 2 membrii de secție de votare.
Nu ai cum să câștigi în felul acesta primării rurale. Și pentru că nu ai primari nici nu te interesează dezvoltarea acestor localități deci blochezi orice plan care ar acorda bani în dezvoltarea comunelor. Este normal, vrei tu USR PLUS ca banii să rămână în orașele în care ai oameni și în domeniul “consultanței”, acolo unde ai firme ce au păpat sume uriașe făcând hârtii inutile.
Acum înțelegeți de ce a vrut acest USR să reintroducă alegeri locale în două tururi de scrutin? Păi, sperau să le mai intre câte un candidat în turul doi, iar acolo unde acesta s-ar fi confruntat cu un candidat PSD cei din USR sperau ca tot activul PNL plus cel al ALDE, PMP din zonă să-i ajute pe ei.
Dar cine sunt ei?
Păi, sunt niște indivizi cu mare dispreț pentru tradiție și credință, capabili să sancționeze țara noastră prin vot la UE pentru că nu dăm drepturi celor cu “curcubeul”.
Sunt adepții campaniilor duse aproape exclusiv online pentru că nu vor să acorde bani presei tradiționale, presă ce speră să o distrugă treptat. În presa tradițională trudesc oameni ce au muncit din greu, au rezistat cei ce au citit mult și care nu se pot lăsa păcăliți de niște oportuniști cocoțați în funcții politice sau administrative.
Numai că presa tradițională este citită în mediul rural. În Vâlcea, de exemplu, ziariști vâlceni sunt cunoscuți în lumea comunelor mai mult decât cei din Biroul Județean al USR PLUS, iar primele 4-5 ziare din județ au, în unele zile, împreună mai mulți cititori decât cei 44 de mii de membri ai USR din care nu au apucat să voteze, la niște alegeri interne în care nici măcar nu trebuiau să se deplaseze la secții de vot decât 32 de mii de oameni.
Pentru că “la țară” nu au putut fura voturi! Și nici nu aveau pentru cine, deoarece nu au avut candidați în multe comune! Acești oameni urăsc disprețuiesc și sabotează lumea rurală blocând în Guvern alocarea fondurilor. Pentru români reîntoarcerea USR la Guvernare nu poate însemna decât o pierdere. Imensă.
Este poate singurul motiv pentru care nu l-aș vota pe Ludovic Orban mâine dacă aș fi liberal. Acest om vrea să rămână președinte PNL garantând colegilor săi, mulți din mediul rural, că va readuce plaga useristă la Guvernare.
Noi, cei din presa locală iubim mult lumea satelor, cunoaștem mii de oameni din comune, am scris despre ei, despre problemele lor, necazuri și bucurii, biserici și muzee, sărbători, înmormântări, nunți, botezuri, inundații, recolte, necazuri și bucurii. Nouă ne pasă de comunele și lumea satelor și îi iubim pe cei ce trudesc aici. Mult mai mult decât indivizi născuți prin Guadelupa sau Germania care vin și cu aroganță vor să conducă comunități locale din țara noastră.

Traian GUMINSKI