Analiză politică! Claudia BANU îl va bate pe deputatul Cristian BUICAN

Decizie mai mult decât inspirată a Biroului Politic Național al PNL care a desemnat-o prin vot pe doamna notar Claudia Banu prima pe lista de candidația PNL Vâlcea pentru Senatul României.

În alegerile locale de luna trecută, doamna Banu a obținut, în calitate de lider a organizației municipale a PNL Râmnicu Vâlcea, o mare victorie și asta în condițiile în care, în Râmnic, liberalii s-au confruntat cu o organizație extrem de puternică a PER care l-a avut candidat pe fostul și actualul primar, dar și cu o organizație trecută prin multe bătălii electorale, cea a PSD, care avea ca motor aducător de voturi pe președintele Consiliului Județean.
În aceste condiții echipa doamnei Claudia Banu a obținut, în municipiu, cel mai mare număr de voturi și cel mai mare număr de mandate de consilieri municipali din competitorii actuali, dar și din istoria PNL.
Claudia Banu va face istorie (nu numai pentru PNL) și va deveni, în 7 decembrie, prima femeie din Vâlcea care accede în Senatul României.
Cu o imagine excelentă, creată prin probitate profesională și moralitate ireproșabilă, fidelă ideilor liberale de dezvoltare prin progres a unei comunități, adeptă a muncii în echipă pe proiecte și planuri bine definite, doamna Banu va mai produce o surpriză la alegerile din decembrie.
Putem spune cu toată convingerea că va reuși să-l bată, vorbim la figurat, pe liderul incontestabil al liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, și să obțină un număr de voturi mai mare decât va obține lista liberală pentru Camera Deputaților.
Argumentele noastre pentru acest pronostic electoral?
Claudia Banu va beneficia de susținerea unui număr mare de primari, viceprimari și consilieri din Vâlcea și a unei echipe puternice din municipiu, dar va obține și foarte multe voturi din segmentul electoral de gen feminin încă indecis sau care avea de gând să nu meargă la vot. Claudia Banu este mai greu criticabilă mediatic decât lista de la Cameră, chiar și pentru faptul că mulți ezită să atace public o femeie. Și ca ultim argument putem spune că analizând toate listele de candidați, oferta partidelor pentru Senat este mai slabă decât cea pentru Camera Deputaților, unde pe listele partidelor concurente liberalilor găsim multe nume cu notorietate public pozitivă, cu realizări edilitare sau legislative și cu vastă experiență politică sau organizatorică, deci lista liberală condusă de deputatul Cristian Buican, urmat de avocatul Laurențiu Cazan, va avea de luptat cu contracandidați mai puternici decât lista condusă de doamna Claudia Banu.
Doamna Banu mai beneficiază și de faptul că este singura femeie din Vâlcea cap de listă de candidați în aceste alegeri și există nu numai femei, dar și mulți bărbați care consideră că o femeie este mai responsabilă și mai corectă în funcții publice decât un bărbat, și mai aplecată asupra problemelor celor cu familii și cu greutăți create de diverse sisteme (de sănătate, protecție socială, educație, muncă etc).
În final menționăm că județul Vâlcea are 6 deputați, dar doar 2 senatori, deci Claudia Banu va trebui să aibă o campanie ireproșabilă și o perfectă comunicare cu publicul în campania electorală pentru a obține mandatul, deoarece nu este ușor să ajungi senator, chiar dacă numărul voturilor ce le primești este cel mai mare din județ și candidezi din partea unui partid istoric aflat la guvernare.

Traian GUMINSKI