Analiză politică! Cele 16 haznale media şi 30 de trompete ale viceprimarului Virgil Pîrvulescu

La finele fiecărui an de mandat, consilierii locali, municipali sau judeţeni au obligaţia de a întocmi un raport de activitate. Nu mulţi fac acest lucru şi unii îl fac sumar. Dar, de obicei, primarii şi viceprimari în funcţie, mai ales în oraşe, întocmesc rapoarte detaliate, iar înaintea alegerilor fac un raport complet. Oamenii încearcă să-şi atribuie, uneori, ca merite şi diverse realizări strict ale subalternilor. Dar fiecare încearcă să arate că a făcut ceva pentru comunitatea sa.

Ce nu poate şi ce poate să facă Virgil

Virgil Pîrvulescu, viceprimar al municipiului, nu poate să facă acest lucru.
Virgil Pîrvulescu este un individ care nu a făcut nimic prin instituţiile pe unde a lucrat (vom detalia activităţile sale de acolo în campania electorală), iar în primărie a fost un chiulangiu de profesie netrecând pe la servici cu lunile, cu anii, deci încasând nemeritat o leafă uriaşă (banii luaţi degeaba îi vom arăta tot în campanie). Acum 4 ani a dorit şi a sperat să ajungă primar al municipiului şi să frece menta, aşa cum a făcut ani în şir pe la Finanţe, Vamă, Garda Financiară.
Nu a reuşit decât să ajungă viceprimar şi şef al unui grup de 9 consilieri care i-a determinat să voteze constant împotriva oricărui proiect de dezvoltare edilitară a Râmnicului.
Aşa a ajuns Virgil Pîrvulescu să nu poată duce o campanie constructivă, ci doar una distructivă bazată pe minciuni şi zvonuri, pe atacuri la familie şi denigrare.
A sponsorizat, din timp, înfiinţarea mai multor conturi pe reţele de socializare şi a mai multor site-uri.
După după modelul rusesc, creat cândva de Beria, a demarat recent o campanie de denigrare permanentă a primarului Mircia Gutău şi a familiei sale.
Tactica sa este următoarea: nu contează cât de aberante sunt minciunile despre adversar, soţia acestuia, copiii, mătuşile, cumnaţii, soacra sau chiar verişorii de grad 3. Important este să fie zilnice şi multe, să apară peste tot. Din tot noianul ăsta de minciuni, electoratul indecis, cel care nu a votat niciodată sau cel nemulţumit de viaţa care o duce,să creadă ceva.
Campania lui Virgil nu este pe ce vrea şi ce poate el să facă pentru oraş, ci despre presupusele şi imaginarele afaceri necurate, infracţiuni, îmbogăţiri nemeritate ale primarului în funcţie.
Am numărat recent 16 de astfel de haznale media legate direct sau indirect de cel ce visează (aşa cum Beria a visat legat de Stalin) să-i ia locul cândva lui Cristian Buican.
Este posibil să fie mai multe, dar unele să fie păstrate penru a intra în acţiune în campania electorală.

Cum va curge campania electorală

În perioada următoare râmnicenii trebuie să se aştepte la cele mai aberante zvonuri legate despre Mircia Gutău şi famila sa. De multe ori se va folosi un mic adevăr amestecat cu o mare minciună pentru a crea o poveste defavorabilă primarului. Vor fi mânjiţi cu material maro din aceste haznale prietenii apropiaţi ai primarului, funcţionarii care şi-au făcut treaba, ziariştii ce au fost oneşti faţă de instituţiaa primăriei, colegii de partid, vecinii, rudele apropiate, copiii, oricine din jurul primarului Gutău. Troli care scriu pe aceste conturi şi site-uri sunt nişte băieţi primitivi care de dragul banilor vor inventa orice.
Afară, în lumea reală, pe străzi, Virgil are o mică armată de trompetiști. Sursele ne spun că vreo 30.
Trompetele aste umane au sarcina să umble pe străzi, prin pieţe, parcuri, parcări, staţii de autobuz şi să provoace discuţii cu lumea. Să spună oamenilor: aţi auzit că Gutău vrea să dărâme grădiniţa de aici de lângă Piaţa Ostroveni ca să-şi facă fiul lui bloc, aţi auzit că la Feţeni fac blocuri oamenii lui Gutău cu banii lui, voi ştiţi că fata lui Gutău duce mâncarea la toate grădiniţele şi şcolile din oraş, că toate firmele din oraş trebuie să facă actele notariale la soţia lui Gutău şi uite aşa de dimineaţă până seara, trompetiştii trebuie să lanseze peste tot minciuni, zvonuri denigrări, unele legate chiar de viaţa intimă a primarului sau a familiei sale, iar pe net haznalele să distribuie zi şi nopate fecalele fabricare prin terasele pe unde pierde vremea plăvanul viceprimar în loc să muncească.

Cum se va termina povestea:

Deputatul Cristian Buican nu poate, oricât de mult l-ar urî pe primarul Gutău, să-l ajute pe Virgil Pîrvulescu să ajungă primar. Nu poate și nici nu vrea să-l lase pe acesta să ia în Râmnic un scor peste partid, deoarece acest lucru ar însemna ca în toamnă Virgil să ceară loc de parlamentar și să emită pretenții la funcția de președinte al filialei județene.
Virgil Pârvulescu va primi exact ceea ce merită de la partid și niciun vot de la vreun râmnicean responsabil!

Traian GUMINSKI