Analiză politică! Cât îi vor costa pe români voturile acordate în “nesăbuință” useriștilor

În mare parte “vinovați” pentru rezultatul alegerilor parlamentare de anul trecut sunt românii plecați la muncă în străinătate. S-au dus la zeci de kilometri distanță de locul unde domiciliau să voteze. Să voteze fără să știe de fapt ce vor vota. Și au mai și dat telefoane familiilor de acasă, mai ales părinților, bunicilor, socrilor, să le spună să voteze cu USR. Lor l-i s-au adăugat generațiile care votau prima dată. Tineri între 18-23 de ani, care au pus ștampila pe listele USR crezând că astfel scapă țara de “ciuma roșie”.
Dar “ciuma roșie” era exact singura forță politică care s-a gândit constant la cei cu venituri reduse și care a încercat constant să crească pensiile și salariile, să majoreze alocațiile, să țină în frâu lăcomia celor care doreau “libertate” pe piața energetică.
Datorită voturilor unor cetățeni iresponsabili, la alegerile locale au ajuns primari oameni ce nu aveau ce căuta în acele posturi. Numai dacă te uiți la primarul general al Capitalei și la duduia aia cu gură rea de la Sectorul 1 și te apucă îndoiala că cetățenii care i-au adus la putere sunt sănătoși la cap. Și nu sunt singurele exemple pentru că și harnicii și emancipații timișoreni, dar și alții plătesc acum din greu pentru prostia lor de a vota cu USR.
Au urmat parlamentarele și datorită faptului că acest USR a intrat în Parlament din nou ,deși reprezentanții săi arătaseră clar, în 4 ani, că este doar un partid de făcut circ, gargară și scandal, s-a putut forma o majoritate pentru un Guvern PNL-USR-UDMR.
Șantajiști ordinari useriștii au profitat de dorința lui Ludovic Orban de a ajunge șef la Camera Deputaților și au cerut la schimb ministere cheie. Le-au primit. Și au provocat un dezastru de neimaginat. Mii de oameni au suferit din cauza incompetenților useriști de la Sănătate. Au rămas fără medicamente, au ars în spitale, nu s-au putut trata sau opera, au fost ținuți forțați în case de calcule alandala privind incidența. Ministerul a tocat sume imense pentru materiale de care nu era nevoie sau care nu au fost folosite. A fost un jaf și o bătaie de joc.
Tot un userist, prezentat de ai lui, dar și de fostul premier Vasilică Florin Cîțu drept un mare “geniu” în negocieri europene, a pus la zid zeci de mii de pensionari.
Cristian Ghinea, fostul Ministru userist al Fondurilor Europene a acționat cu o ticăloșie inimaginabilă împotriva poporului român în negocierea acestui controversat PNRR.
Nu mai recapitulăm aberațiile cu angajamentul de a renunța în doi ani la încălzirea pe lemne, lucru care ar duce ca mii de români să moară de frig iarna în propriile case, dar acest coate goale parvenit și habarnist, a fost de acord ca pensiile din România să nu depășească 9,4 din PIB în perioada 2022-2070. Asta deși ar fi trebuit să știe în primul rând că media în UE este de 13% din PIB și în al doilea rând că peste 10-12 ani vor ieși la pensie “decrețeii” adică o generație mai numeroasă, ce s-a născut în perioada în care regimul Ceaușist interzisese avorturile.
A păstra bugetul brut al pensiilor la maxim 9, 4 la sută din PIB înseamnă a condamna la sărăcie, foame, frig și umilință zeci de mii de bătrâni, oameni ce au construit această țară și ce au lucrat din greu 35-45 de ani pentru a ajunge acuma să nu aibă bani de utilități și medicamente.
Dacă acest USR va mai intra în Parlament la alegerile viitoare și dacă va ajunge să aibă primari în orașe mari înseamnă că, electoral vorbind, suntem o națiune sinucigașă sau cretinoidă.

Traian GUMINSKI