An excelent pentru Comuna Bujoreni

Se poate spune că locuitorii Comunei Bujoreni au avut noroc. După alegerile parțiale, în fruntea localității a venit Gheorghe Gângu cel care nu a avut nevoie de o perioadă de acomodare și s-a pus pe treabă imediat. Rezultatele sunt vizibile și în anul 2019.

Rău-platnicii, la muncă!

O datorie de 3 milioane de lei, plus penalități, a găsit primarul Comunei Bujoreni, Gheorghe Gângu, după ce a câștigat alegerile parțiale. Este vorba de amenzi și impozite neplătite, multe ditre ele având o vechime de aproape zece ani. Edilul a luat decizia de a-i da în judecată pe toți cei 700 rău-platnici. Aceștia nu vor plăti sumele restante pentru că nu au posibilitatea, dar vor munci în folosul comunității. Ei sunt folosiți în cadrul lucrărilor care se fac cu societatea de gospodărire, la curățenia stradală și la amenajarea spațiilor verzi sau la reparația clădirilor.

Curățenia, obiectiv zero

Probleme mari pentru conducerea Primăriei Bujoreni. Marginea drumului care traversează Satul Lunca din comuna vâlceană Bujoreni se transformase într-o mare groapă de gunoi. Gunoaiele au fost aruncate atât de persoane din comunitatea rromă care populează Satul Lunca, dar și de oameni care vin din Râmnicu Vâlcea, oraș învecinat cu Bujoreniul. În zonă este și o cameră de luat vederi montată de primărie, dar ea este înlocuită de cei care încalcă legea. Gesturile făcute de oameni sunt cu atât mai ciudate cu cât localitatea vâlceană are un contract semnat cu o firmă de salubritate care ridică gunoiul. Angajații primăriei duc o muncă de sisif în condițiile în care zona a fost curățată de trei ori doar pe parcursul anului trecut, ultima dată în luna octombrie. De atunci și până acum s-au strâns alte tone de gunoi.

Proiect pentru alimentarea cu gaze naturale

Gheorghe Gîngu a realizat unul din cele mai bune proiecte de alimentare cu gaze a unei localităţi rurale. În timp ce majoritatea comunelor care au nevoie de gaze au făcut studii pentru reţele de 11-12 kilometri primăria Bujoreni a realizat un proiect pentru 28 de kilometri care să permită cât mai multor gospodării racordarea. Membru activ în AcoR România, primarul Bujoreniului a participat la întâlniri cu ministrul finanţelor şi premierul României, a înţeles importanţa Fondului Naţional de Investiţii ce urmează să finanţeze importante lucrări de canalizare, alimentare cu apă, alimentare cu gaze şi salubritate şi s-a pus pe treabă.

Activități pentru cei mici

Un after school din Râmnicu Vâlcea a organizat o acțiune deosebită pentru copii. Cei mici au fost la Muzeul Satului din Comuna Bujoreni unde au învățat să asambleze căsuțe în miniatură. Timp de trei ore, copiii au învățat să construiască în miniatură unul dintre simbolurile Râmnicului, Casa Memorială Anton Pann. Totul s-a desfășurat într-o locație deosebită, o școală veche amplasată în Muzeul Satului din Bujoreni. Toți au fost încântați de experiența trăită. Organizatorii, dar și profesorii care i-au îndrumat pe copii speră ca astfel de ateliere să se organizeze și pe viitor. Căsuțele asamblate de copii au fost expuse la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.

Rromi voluntari

O parte dintre rromi care locuiesc în comuna vâlceană Bujoreni au făcut voluntariat și au participat la o acțiune de ecologizare a Satului Lunca. Interesant este că ei nu sunt beneficiari ai ajutorului social și au venit de bună voie la apelul lansat de Primăria Bujoreni, la inițiativa Prefecturii Vâlcea. În doar câteva luni, în Satul Lunca s-a format o adevărată groapă de gunoi. Au fost aruncate acolo aparate electrocasnice, resturi menajere, resturi de mobilier sau bălegar. Rromi care locuiesc în imediata apropiere spun că nu ei sunt cei care au aruncat gunoaiele, dar că sunt bucuroși că fac voluntariat. Acțiunea de ecologizare de la Bujoreni a fost rezultatul unei provocări lansată de conducerea Prefecturii prin prefect Florian Marin, cu privire la demararea unei campanii din partea comunităților rome, de salubrizare a mai multor zone cunoscute ca fiind locuri de depozitare a deșeurilor. Autoritățile locale din Bujoreni au montat în zonă o cameră de supraveghere pentru a-i depista pe cei care aruncă gunoiul și promit sancțiuni contravenționale de acum înainte.

Cartier rezidențial

Primarul Gheorghe Gângu a anunţat că pe Valea Bujorencii a început construcţia unui cartier rezidenţial care în final va avea aproape 100 de noi locuinţe. Cartierul va fi unit de municipiu printr-o arteră nouă de circulaţie. Artera va fi executată din fonduri locale. Proiectele din Bujoreni depăşesc în cifre peste 6 milioane de euro.

Sală de sport

Primarul Comunei Bujoreni, Gheorghe Gângu, continuă să gândească cele mai bune investiții pentru localitatea pe care o păstorește. Astfel, în plan este construirea unei săli de sport de care să beneficieze copiii din comună și nu numai. Aceastăm construcție o să fie amplasatăm în imediata apropiere a școlii din Gura Văii și o să fie realizată cu fonduri de la bugetul local. Vestea bună este că un ONG va avea o colaborare cu primăria și va dota sala cu tot ce este necesar pentru o bună desfășurare a antrenamentelor la diverse sporturi sau a orelor de educație fizică și sport. De asemenea, un accent important se va pune pe activitățile pe care le vor avea aici copiii cu nevoi speciale din Bujoreni.

Distracție de Zilele Comunei Bujoreni

În 2017, administraţia condusă de primarul Gheorghe Gîngu a reluat organizarea sărbătorii “Zilele comunei Bujoreni” ce a avut lungi şi dese întreruperi de-a lungul vremii. Primarul Gheorghe Gîngu și consilierii locali din Bujoreni au promovat evenimentul ce a avut loc la Muzeul Satului foarte bine pe rețelele de socializare, ceea ce a dus la prezența unui public numeros, dar a ajutat și pe cei care nu au putut fi prezenți să vadă în poze și filmulețe scurte ce se întâmplă în Muzeu. Atunci administrația a promis că va organiza anual trei serbări importante pentru comunitate, dar și pentru turiștii sau pentru râmnicenii care doresc să fie alături de localnici. În 2018 primăria Bujoreni și Consiliul Județean au organizat, în ziua de 1 mai 2018 prima ediţie a evenimentului „Flori de Bujoreni”. Sărbătoarea a avut loc tot la Muzeul Satului Vâlcean şi a atras prezența unui public numeros încântat de vremea frumoasă, de cadrul natural al Muzeului, dar și de programul artistic, un adevărat regal muzical. În acest an a avut loc o nouă ediție a zilei comunei.

Gabi Cârjaliu