Ample lucrări în infrastructura rutieră din Băile Olănești

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în parteneriat cu primăria Băile Olănești a anunțat începerea unui amplu proiect de modernizare a infrastructurii urbane. Este vorba de reabilitarea a 4 kilometri de artere rutiere importante – străzile Glodeanu, Mihai Eminescu și Comanca – și reconstrucția podului peste pârâul Olănești de pe strada Comanca, în zona cunoscută sub numele de „Stroe”.
Detaliile proiectului includ asfaltarea străzilor menționate, adăugarea de rigole pentru gestionarea apelor pluviale și lucrări de consolidare a terenului. Strada Glodeanu va fi modernizată pe o distanță de 1703 metri, facilitând accesul spre comuna Muereasca. Strada Mihai Eminescu va vedea extinderea traseului său cu 421 de metri, îmbunătățind conexiunea cu drumul județean DJ 656. strada Comanca va fi reabilitată pe o porțiune de 1920 metri. Proiectul include și construirea unui nou pod peste pârâul Olănești, cu o deschidere de 24 de metri, pentru a înlocui structura existentă.
Contractul de proiectare și execuție, în valoare de 13.136.674,17 lei cu TVA, a fost atribuit consorțiului format din SC Cazicom SRL și SC Moddrum Construct SRL, urmând ca lucrările să se desfășoare pe o perioadă de 24 de luni – trei luni dedicate proiectării și 21 luni execuției. Primarul Sorin Vasilache a confirmat că proiectul tehnic a fost finalizat și că s-a emis ordinul de începere a lucrărilor. (T.G.)