Ambasadorul SUA, la Vâlcea! Diplomatul american a promis că va reveni aici

Ambasadorul Satelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a poposit miercuri, 1 martie, de dimineaţă mai bine de o oră şi jumătate la Biblioteca Judeteană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, căreia americanii i-au făcut o donaţie de 250 de cărți în limba engleză, dintre cele mai reprezentative pentru literatura americană.

Diplomatul american a rămas încântat de ceea ce a găsit la instituția de cultură vâlceană și a promis că o să revină la Râmnicu Vâlcea. Înaltul oficial american a venit la Râmnicu Vâlcea însotit de soție pentru a participa la inaugurarea raftului cu volume americane de la Biblioteca „Antim Ivireanul”. Excelența sa a dorit să viziteze toate secțiile de carte ale instituției, la finalul vizitei concluzia fiind că județul Vâlcea merita să i se aloce mai mult timp pentru a fi văzut.
„Mulțumesc pentru primirea extraordinar de călduroasă de care am avut parte la Râmnicu Vâlcea. Îi mulțumesc și domnului director pentru prezentarea detaliată a bibliotecii, sunt impresionat. Tot ce se întâmplă aici reprezintă viitorul. Sunt mândru că putem dona 250 de cărți acestei instituții. Este o donație modestă, nu e mult dar sper că vom ușura accesul vâlcenilor la literatura americană”, a declarat Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.
„Pentru biblioteca noastră și pentru întreaga comunitate, această vizită este una foarte importantă. Din discuțiile pe care le-am avut pe secții, domnia sa a apreciat activitatea noastră și a fost impresionat de numărul de acțiuni pe care le-am făcut și de implicarea comunității locale. Donația constă în literatura americană clasică, dublată de cărți și reviste. Vom continua acest parteneriat și în perioada următoare și vom aduce în permanență orice tip de carte, astfel încât cei doritori să poată accesa acest tip de carte”, spune Remus Grigorescu, directorul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”.

“Județul Vâlcea este cel mai frumos județ din România. Este județul în care Dumnezeu a pus degetul lui și ne-a binecuvântat cu munți, cu râuri, cu păduri, cu frumoase câmpii. Ne-a binecuvântat cu ape minerale dătătoare de sănătate, ne-a binecuvântat cu oameni deosebiți și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase pe care le-ați adresat vâlcenilor noștri dragi. De asemenea sunt onorat pentru faptul că ați spus că ați simțit că județul Vâlcea este un județ aflat în dinamică și dezvoltare. Așa este! Încercăm în fiecare zi să sprijinim noi investiții pentru judeţul Vâlcea pentru că asta aduce bine oamenilor. Vă mulțumesc pentru gestul pe care l-ați făcut pentru că în felul acesta, prin donație de carte pe care ați făcut-o, vom reuși să hrănim și spiritul și sufletul. Vă invit de fiecare dată când veți avea ocazia să treceți prin județul Vâlcea și să vă și opriți”, a mai afirmat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Raftul 100 la sută american cuprinde mai multe titluri de romane aparţinând unor scriitori americani celebri, dar şi metodică de învăţare a limbii engleze, volume pe care cititorii le vor putea regăsi în secţiile de lectură ale bibliotecii. (G.C.)