Agentul termic de la CET va ajunge în condiţii optime în Râmnic! Consiliul Judeţean Vâlcea atrage bani pentru înlocuirea a peste 2 km din conducta tur termoficare

Consiliul Judeţean Vâlcea a depus miercuri, 8 martie, în cadrul Programului “Termoficare 2006-2020 căldură şi confort”, solicitarea de finanțare pentru obiectivul de investiții „Înlocuire tur termoficare între PV1 şi stâlpul nr. 447, în sistem clasic, cu conducte amplasate suprateran”. Valoarea totală a proiectului este de 8.664.400 lei, iar finanțarea se va asigura 60% de la bugetul de stat şi 40 % din bugetul Consiliului Județean Vâlcea.

Lucrările principale ce urmează a fi executate prin acest proiect presupun dezafectarea conductei DN 700 mm aflată în funcţiune (cu o lungime aproximativă de 2.100 m) şi montarea unei conducte noi DN 800 mm (cu o lungime aproximativă de 2.200 m).
„Sper ca acest proiect al nostru să obţină finanţarea solicitată, fiindcă ar însemna pentru noi un ajutor financiar important în susţinerea obiectivului pe care ni l-am propus, acela de a oferi servicii de calitate către beneficiarii agentului termic furnizat de către CET municipiului Râmnicu Vâlcea.
Concret, este vorba de înlocuirea vechii conducte magistrale, cu una nouă şi de dimensiuni mai mari, care să asigure distribuirea, în regim de maximă siguranţă, a agentului termic din care se furnizează apă caldă şi căldură municipiului Râmnicu Vâlcea. Conducta existentă prezintă o uzură avansată şi, implicit, riscuri în exploatare, motiv pentru care ne-am propus realizarea acestei investiţii, prin intermediul căreia distribuirea agentului termic s-ar realiza în condiţii optime, fără riscul de a apărea avarii, care să ducă la sistarea furnizării agentului termic către municipiu”, afirmă Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.