Agenţi de pază prinşi dormind în post

Şapte agenţi de pază au fost prinşi dormind în noaptea de 8/9 octombrie de poliţiştii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul B.P.O.P. care au verificat 27 de unităţi asigurate cu pază umană proprie sau prin societăţi specializate de pază.

Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de executare a serviciului de către agenţii de pază, cunoaşterea sarcinilor şi a modului de intervenţie în cazul unui incident în obiectivul păzit.
Astfel, au fost depistaţi 9 agenţi de securitate care desfăşurau serviciul în mod necorespunzător, din care 7 dormeau în cabina de pază, unul nu purta ecusonul de identificare şi ţinuta, iar altul nu deţinea atestat ca agent de securitate, fapt pentru se va lua măsura sancţionării contravenţionale cu amendă conform prevederilor legale. La două societăţi comerciale nu au fost găsiţi agenţii de securitate, fapt pentru care se vor efectua verificări, urmând a se lua măsuri legale. Agenţi de securitate verificaţi, le-au fost reamintit modul de executare a sarcinilor ce le revin precum şi cel de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment.