Agenţi de pază prinşi de poliţişti dormind

Poliţiştii au efectuat, în noaptea de 9/10 iunie, verificări în vederea creşterii siguranţei pazei unităţilor. Astfel, au fost identificaţi doi agenţi care îşi desfăşurau activitatea necorespunzător.

La data de 09/10 iunie a.c., între orele 23.30-04.30, poliţiştii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul B.P.O.P. au acţionat pentru creşterea siguranţei pazei unităţilor au executat o acţiune pe linia Legii 333/2003, ocazie cu care au fost verificate 24 unităţi asigurate cu pază umană proprie sau prin societăţi specializate de pază. Acţiunea a avut ca scop verificarea modului de executare a serviciului de către agenţii de pază, cunoaşterea sarcinilor şi a modului de intervenţie în cazul unui incident în obiectivul păzit.
Astfel, au fost depistaţi 2 agenţi de securitate care desfăşurau serviciul în mod necorespunzător, din care unul dormea în cabina de pază, iar celălalt nu purta ecusonul de identificare şi mijloacele de autoapărare, fapt pentru se va lua măsura sancţionării contravenţionale cu amendă conform prevederilor art. 58 şi 59 din Legea 333/2003.
Agenţi de securitate verificaţi, le-au fost reamintit modul de executare a sarcinilor ce le revin precum şi cel de intervenţie şi sesizare în cazul unui eveniment.