Află cum poți face economii pentru sezonul sărbătorilor chiar dacă nu câștigi mulți bani!

Chiar dacă există mereu impresia că mai este mult timp până la perioada sărbătorilor, acestea se apropie cu repeziciune și îi surprind nepregătiți financiar, de fiecare dată, pe majoritatea românilor. Cu toate acestea, există metode prin care te poți bucura de vacanța de iarnă și de timpul petrecut cu cei dragi fără să-ți faci griji despre cheltuieli. Dacă aplici din timp aceste soluții, finalul de an te va prinde „cu temele făcute”, iar tu te vei simți mai bine ca niciodată.

Descoperă cum să te pregătești financiar pentru sezonul sărbătorilor

  1. Începi un job suplimentar. Deși este dificil să mergi la două locuri de muncă, cei care lucrează full-time pot opta pentru variante care ocupă mai puțin timp. De exemplu, ai posibilitatea de a oferi meditații, în weekend sau seara, dacă ai cunoștințe într-un anumit domeniu, precum limbile străine, muzica sau literatura. De asemenea, poți vedea ce înseamnă jobul într-un studio de videochat, în cazul în care programul îți permite să lucrezi mai multe ore.
  2. Cumpără cadouri din timp. Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri! Pe lângă faptul că vei cheltui mai mult decât ai face-o în mod normal, nu vei putea să mai găsești acele cadouri pe care ți le dorești cu adevărat pentru cei dragi. Atunci când ești în criză de timp, ai șanse mai mari să faci alegeri nepotrivite decât atunci când poți faci lucrurile în tihnă. În plus, propune-ți să achiziționezi darurile în perioadele de reduceri, pentru a scuti sume considerabile. 

Așadar, pentru a nu te trezi la finalul anului și cu bani risipiți, și cu cadouri inadecvate, fă-ți un plan în această privință și respectă-l cu sfințenie. Dacă ai nevoie de mai multe îndrumări pentru a economisi bani, găsești aici câteva ponturi.

  1. Alege cadouri mai ieftine, dar pline de însemnătate. O bună modalitate prin care îi vei surprinde plăcut pe oamenii importanți în viața ta, fără să îți golești conturile, este să optezi pentru cadouri simbolice, care nu costă mult, dar transmit un mesaj important. Fie că este vorba de o carte pe care cineva drag și-o dorește, fie că este vorba de o ilustrație realizată de tine sau chiar de o plantă sădită cu propriile mâini, orice cadou în care ai investit timp și grijă îi va produce bucurie celuilalt. 
  1. Reciclează decorațiunile de Crăciun și reține că bradul nu este obligatoriu. Banii cheltuiți în fiecare an pe ornamente și pe brăduț pot fi folosiți în scopuri mai productive. Încearcă să adopți o atitudine mai cumpătată din acest punct de vedere și vei descoperi că te poți simți bine de sărbători chiar dacă luminițele și globurile nu îți inundă casa. De asemenea, vei contribui și la protejarea pădurilor, dacă nu încurajezi consumerismul atunci când vine vorba de bradul de iarnă. Nu ezita să creezi chiar tu acele podoabe care să te facă să simți spiritul Crăciunului.Așadar, organizează-te din timp și nu lăsa sărbătorile să te prindă cu portofelul gol!

    Sursa foto: shutterstock.com