Administraţie curată la Popeşti

Comuna Popeşti este una din localităţile cele mai vitregite din Vâlcea. Popeştiul a fost administrat 16 ani de zile, prin rotaţie, de doi edili inconştienţi, ca să nu scriem penali.

Actuala primăriţă, doamna Aurora Măgură, a avut mult de lucru în primele luni ale mandatului, dar a reuşit să facă faţă cu brio provocărilor. Din care cea mai importantă a fost plata unor datorii imense către diversee societăţi comerciale lăsate de Constantin Şerban care s-a dovedit un primar iresponsabil şi care acum se află sub ancheta poliţiei şi a procurorilor care probabil îl vor trimite în judecată pentru neglijeţă în serviciu, abuz şi însuşirea de foloase necuvenite.
Actualii edili ai comunei au reuşit să achite mare parte din arierate. Deşi ajuns consilier local, fostul primar s-a opus în ultima şedinţă a anului trecut ca actualul primar să îi plătească datoriile.
Aurora Măgură are planuri de dezvoltare şi modernizare a comunei şi a depus deja câteva proiecte care, dacă vor fi finanţate, vor îmbunătăţii viaţa localnicilor. Cap de listă este modernizarea şi reabilitarea şcolilor din satele Urşi şi Dăeşti precum şi a Dispensarului local.
Popeştiul are nevoie urgent şi de asfaltări având multe drumuri de interes local aflate în stare deplorabilă. Sperăm ca actuala conducere a Consiliului Judeţean să ajute şi el adminsitraţia locală să repare ce se poate repara în 2017.

Traian Guminski