Activitate remarcabilă a deputatului Ștefan Ovidiu Popa

Deputatul Ștefan Ovidiu Popa este unul dintre cei mai tineri parlamentari aflați la al doilea mandat. Este membru al Comisiei pentru constituționalitate și al Comisiei juridice, din Camera Deputaților.
În actualul mandat, din care nu s-a scurs niciun an, s-a remarcat luând cuvântul de 9 ori în 7 ședințe, a inițiat 6 moțiuni și 2 interpelări și a inițiat 28 de propuneri legislative alături de alți colegi deputați.
În ultima perioadă s-a remarcat prin desele poziții împotriva abuzurilor guvernamentale. Iată una din postările sale recente de pe contul personal de facebook:
“Certificatul verde introdus abuziv din pixul unui singur om, Florin Cîțu!
Ceea ce vor ei să facă NU este constituțional!!! Alianța PNL-USRPLUS-UDMR îngrădește, prin Hotărâre de Guvern, drepturile și libertățile fundamentale, neavând un cadru legal.
Au votat la Senat un amendament IGNORÂND din nou Constituția României care prevede clar că orice îngrădire de drepturi și libertăți se face prin lege, nu printr-un act administrativ! Conform amendamentului adoptat la Senat, vor putea fi stabilite în continuare, prin Hotărâri de Guvern, abuzuri, prin care Executivul poate condiționa accesul în diverse spații sau la diverse evenimente, pe baza certificatului verde.
Corect și constituțional este ca restricțiile să fie introduse prin proiect de lege dezbătut și adoptat în Parlament!
PSD va acționa pe toate căile legale și constituționale pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestui amendament.
PSD va vota împotrivă la Camera Deputaților!”.