Acţiuni reuşite în Vâlcea ale femeilor din PSD şi PNL

Pentru o clipă am fost tentat să scriu două ştiri separate, despre fiecare organizaţie în parte, în ideea că orgoliile politice pot determina membrii unui partid politic să nu distribuie pe propria pagină de facebook un articol în care sunt lăudaţi şi adversarii politici. Am renunţat deoarece le-am cunoscut în timp atât pe femeile de la OFSD (Organizaţia Femeilor Social Democrate), cât şi pe cele de la OFL (Organizaţia Femeilor Liberale).

Le-am văzut scţiunile culturale, sociale, economice le cunosc determinarea şi implicarea de multe ori în proiecte care nu au nimic cu politica, dar care ajută societatea civilă. Le-am văzut colaborând perfect în perioada când exista USL. Şi fără exagerare pot spune că femeile din ambele partide fac mai puţină “gălăgie” şi mai multe fapte bune. Numărul lor ar trebui să crească pe toate listele electorale pentru ca societatea noastră să se schimbe în bine.
În weekend femeile din ambele partide s-au implicat serios, în judeţul nostru, pentru a marca “Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”.


Doamnele de la OFSD Vâlcea au vizitat, la iniţiativa Danielei Oteşanu, deputat şi lider al organizaţiei, Centrul Maternal Troianu, alături de specialişti din cadrul DGASPC Vâlcea.
“Am ascultat poveştile emoţionante ale doamnelor şi motivele care le-au determinat să apeleze la ajutor de specialitate acordat de personalul din acest centru. Le-am ascultat poveștile, şi în acelasi timp le-am încurajat şi redat încrederea în ele, dar să aibă încredere şi în programele care sunt în derulare de autorităţile publice abilitate în prevenirea şi combaterea violenţei în familie, tocmai pentru a le oferi o viaţă liniştită, în siguranţă, atât pentru ele cât şi pentru copii lor.
Mi-a făcut o deosebită plăcere şi onoare să fiu alături de echipa OFSD si DGASPC Vâlcea, într-o asemenea zi marcată în întreaga lume, prin programe de promovare privind prevenirea si combaterea violenţei împotriva femeilor, prin a spune ”STOP VIOLENŢEI”. Multumesc doamnei deputat Daniela Oteşanu pentru invitatie!
De asemenea îi mulţumesc pentru invitaţie si doamnei Lelioara Alexandrescu – vicepreşedinte OFSD Vâlcea!”, a postat una dintre participante la acţiunea OFSD pe pagina personală, iar postarea spune totul despre o acţiune reuşită.


La liberali cea care a iniţiat o acţiune menită să marcheze acest eveniment a fost avocata Irina Argeşanu, preşedinte al OFL Râmnicu Vâlcea, care a considerat că un seminar pe această temă, susţinut la Biblioteca Judeţeană alături de specialiste din ONG-uri şi Baroul Vâlcea poate ajuta mai multe femei să îşi cunoască drepturile.


“Astăzi, 25 noiembrie 2017, OFL Râmnicu Vâlcea a marcat “Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” printr-un seminar la care au participat invitați din partea Baroului Vâlcea, I.P.J. Vâlcea, D.G.A.S.P.C. Vâlcea, psihologi, doctori și invitatul special Președintele Asociația Necuvinte.
Evenimentul pe care l-am organizat este o dovadă și un pas important în conștientizarea acestui fenomen, “violență domestică”. Am învățat ce înseamnă ordin de protecție, cui ne adresăm pentru a-l obține, ce putem face în cazul în care nu avem o locuință, nu avem un serviciu, cui cerem ajutor.
Durerea nu trece dacă taci, iar relațiile sănătoase nu sunt abuzive. Azi, alături de specialiști am învățat să spunem NU VIOLENȚEI!


Vreau să le mulțumesc colegelor și prietenelor mele din OFL pentru ajutor în organizarea evenimentului, invitaților pentru implicare și tuturor celor prezenți în sală, într-un număr atât de mare”, a postat tânăra avocată pe pagina personală.


Cu totul întâmplător cele două lidere Daniela Oteşanu şi Irina Argeşanu sunt verişoare primare, una din ele fiind şi naşa copiilor celeilalte. Ambele merită şi ele, dar şi doamnele şi domnişoarele din organizaţiile ce le conduc felicitate pentru implicarea în acţiuni benefice comunităţilor din judeţul nostru. Ştim că pregătesc surprize cu ocazia sărbătorilor ce se apropie şi dorim ca acţiunile lor să bucure cât mai multe persoane vîrstnice, mame singure, copii şi pe ce care au nevoie de susţinere. Populaţia de astfel de politicieni are nevoie mai mult şi nu dintre aceia care se ceartă şi se acuză toată ziua.

Traian GUMINSKI