Accidente la Rm. Vâlcea şi Voiceşti

Două accidente au avut loc în ultimele zile, în Rm. Vâlcea şi Voiceşti, trei persoane fiind accidentate.

Astfel, la data de 10 ianuarie, în jurul orei 21.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Din primele verificări, echipa operativă a stabilit faptul că D. Vasile a condus un autovehicul, iar la efectuarea unui viraj la stânga nu a acordat prioritate de trecere unui alt autovehicul, condus de S. Ştefan, intrând în coliziune cu acesta. Din impact autoturismul lovit a ricoşat într-un branşament de gaze, avariindu-l.
În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a două femei de 49 şi 20 de ani, diagnosticate cu TCC acut, hematom, contuzie abdominală şi respectiv traumatism cranio-facial.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul, fiind negativ în cazul numitului S. Ştefan şi de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui D. Vasile, căruia i-au fost recoltate două probe de sânge.
De asemenea, la faţa locului au acţionat şi echipaje din cadrul ISU Vâlcea şi DISTRIGAZ.
În cauză cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.
Un alt accident q avut loc azi dimineață, în jurul orei 08.00, B. Valerică, de 48 de ani, din mun. Drăgăşani a condus un autovehicul pe DJ 648B – Voiceşti, ajungând la km. 2+100 m a lovit cu partea faţă dreapta o bicicletă.
Un tânăr de 29 de ani se deplasa pe lângă bicicletă, traversând partea carosabilă. Din impact, bărbatul a căzut pe asfalt suferind vătămări corporale.
Victima a fost transportată la spitalul, unde i s-a stabilit diagnosticul iniţial de traumatism cranio facial, plagă contuză obraz drept şi plagă contuză arcadă stânga.
Persoanele implicate în accidentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto, iar pentru pieton 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.
În cauză cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.