Primăria Stoileşti investeşte în viitorul comunei

Din ce în ce mai mulţi primari au înţeles că este necesar să investescă în cei mai tineri cetăţeni ai localităţilor, să îi ajute să devină în viitor oameni responsabili, cu locuri de muncă, plătitori de taxe şi impozite. Am relatat deseori despre iniţiativele unor astfel de edili vâlceni, situându-l cumva în fruntea unui top neoficial pe primarul din Păuşeşti Otăsău pentru iniţiativele ale în sprijinul copiilor.

Florin Ionescu, edilul comunei Stoileşti, se află şi el printre cei mai responsabili administratori de localităţi. A avut iniţiativa dechiderii unei colaborări cu Organizaţia World Vision, recunoscută pentru implicarea în proiecte sociale.
Administraţia din Stoileşti a pus la dispoziţie în şcoli spaţiile necesare şi a implementat în localitate proiectul fundaţiei intitulat “Pâine şi mâine”. Datorită acestui program, şi în acest an, aprope 100 de elevi de clasele 1-4 din comună beneficiază de o masă caldă gratuită în fiecare zi. Fundaţia suportă contravaloarea meselor, iar anul trecut Oana Cuzino, ambasador de imagine al World Vision a vizitat de două ori Stoileştiul pentru a urmări desfăşurarea proiectului. Elevii mănâncă în şcoală după terminarea cursurilor, iar apoi, până la orele 16, primesc sprijin de la cadrele didactice pentru a-şi efectua temele.
“Este un proiect al cărui beneficii se văd în timp. Este important pentru copii, dar şi pentru familiile care au siguranţa că aceşti copii au supraveghere specializată, o hrană adecvată şi un sistem care îi ajută în pregătire. Rezultatele la învăţătură au început să apară, şi sunt convins că aceste generaţii vor obţine rezultate foarte bune la examenul de capacitate”, spune Forin Ionescu. (T.G.)