FOTO Cum a sărbătorit Centrul Militar Județean Vâlcea 50 de ani de la înfiinţare

În sunete de fanfară, poezie, istoric, cu diplome şi planchete aniversare. Aşa a sărbătorit Centrul Militar Judeţean la Rm. Vâlcea, 50 de ani de la înfiinţare, joi, 22 ianuarie 2018, la sala mare a Consiliului Judeţean.


La eveniment au participat autorităţile publice locale şi judeţene din Vâlcea, onorurile fiind făcute de comandatul CMJ Vâlcea, locotenent colonel Iulian Truşcă. Momente emoţionante pentru generații întregi de militari vâlceni, pentru foştii comandaţi în rezervă ai CMJ Vâlcea, dar şi actualii militari în termen, precum şi pentru tinerii cercetaşi de la Centrul Local “Radu de la Afumaţi” Râmnicu Vâlcea care au fost captivaţi de ceea ce se întâmplă pe scenă. Locotenent colonel Iulian Truşcă a prezentat un istoric al Centrului care s-a înfiinţat în urmă cu 50 de ani printr-un ordin al ministrului Forţelor Armate, şi a prezentat toţi foştii comandanţi care s-au aflat la cârma centrului. Ca omagiu, le-a înaintat predecesorilor lui diplome şi planchete aniversare.


Doi actori ai Teatrului Anton Pann au susţinut un scurt recital de poezie. Spre final, preşedintele Consiliului Judeţean, Costi Rădulescu, le-a dat o veste bună militarilor, dar şi vâlcenilor, anunţând că fanfara militară va reveni la Vâlcea, după mulţi ani de absenţă.
“În condiţiile legii, voi sprijini înfiinţarea fanfarei judeţene Vâlcea. O fanfară care va funcţiona sub autoritatea unei asociaţii non-guvernamentale, o fanfară pe care eu personal o voi sprijini, o fanfară care să fie prezentă la evenimentele importante din viaţa cetăţenilor şi care să fie prezentă în mai multe puncte şi localităţi ale judeţului Vâlcea. Este un proiect de suflet al vâlcenilor, un proiect de suflet al meu şi al tuturor celor care se bucură şi îşi amintesc ce frumos era când cânta fanfara militară în Zăvoiul Râmnicului. Fanfara militară va reveni în Zăvoiul Râmnicului, va reveni în judeţul Vâlcea şi eu voi sprijini acest proiect. Îi veţi vedea pentru prima oară astăzi”, a anunţat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. Spectacolul susţinut de fanfara militară a fost puternic ovaţionat de cei prezenţi în sală. Cu această ocazie, militarii vâlceni au prezentat şi o expoziţie de tehnică militară aparţinând Bazei de Instruire pentru EOD din Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” Rm. Vâlcea.


La Mulţi ANI Centrului Militar Județean Vâlcea! (L.L.)