Pantera Neagră, din iarbă la catedră! Robert Tufiși a decis să renunțe la fotbal și să devină profesor

Un fost component al echipei naționale de fotbal a Românei, ajuns între timp antrenor, a decis să renunțe la activitatea competițională și să intre în învățământ. Robert Tufiși spune că nu o să mai revină niciodată la o echipă de seniori în condițiile în care fotbalul românesc trece prin una din cele mai dificile perioade din istorie.

Robert Tufiși, vâlcean get-beget, a bifat sute de meciuri în primul eșalon, multe selecții la echipele naționale de juniori și tineret și a jucat ultima dată pentru CSM Râmnicu Vâlcea în sezonul trecut.

“Nu îmi este dor de fotbal, nu mă mai întorc!”

Ajuns la 40 de ani, Pantera Neagră a decis să renunțe și la activitatea de fotbalist, dar și la cea de antrenor pentru cea de profesor și spune că nu va mai activa niciodată la o echipă de seniori. “Mi-a fost greu la început, dar este cea mai frumoasă meserie din lume cea de profesor. Le mulțumesc celor de la această școală că m-am primit foarte bine. Nu îmi este dor de fotbal și niciodată nu mă voi mai întoarce la o echipă de seniori. Nu vă pot spune acum de ce. E posibil ca și aici la școală, să găsesc talente, viitori fotbaliști”, ne-a declarat Robert Tufiși. Noii și vechii săi colegi sunt convinși că Robert o să reușească și în noua sa carieră, dar nu bagă mâna în foc că o să stea mult timp în afara fenomenului fotbalistic.

“Este un om foarte bun, 12 ani am lucrat cu el. Sunt convins că o să fie și un profesor foarte bun. O să lucreze foarte bine alături de copii. Eu îi urez multă sănătate”, spune Florica Mihai, fost angajat la CSM Rm. Vâlcea. “Este un băiat OK, ne înțelegem foarte bine, acum ne-am cunoscut, eu știam de el ca fotbalist. O să se descurce foarte bine la catedră, sunt convins. Este ceva nou pentru el dar aici e mult mai multă liniște, programul cred că este unul mai bun, stresul cu mult mai puțin”, completează Sorin Gheorghe, profesor sport.
“Este un mare câștig pentru școala noastră, mai ales având în vedere relația pe care o are cu elevii. Nu știu cât de mult știu acum copiii cu cine fac educație fizică dar vor afla cu siguranță. Nu știu dacă o să mai revină la fotbal, e opțiunea sa”, este convins, Mihai Fârtat director Școala Gimnazială numărul 4 Rm. Vâlcea.


“Îl știu pe Robert de mult timp, era copil. A fost foarte ambițios, a muncit foarte mult să ajungă sus. L-am avut ca elev și la Chimia Râmnicu Vâlcea. I-am prevăzut o carieră bună ca fotbalist, mă bucur că am avut dreptate. A fost și în lotul Stelei, a fost și la echipele naționale de juniori și tineret. Și ca antrenor este foarte bun. Este bine că a ajuns la catedră pentru că antrenori au fost scoși pe bandă rulantă, sunt 20 de antrenori la o echipă în medie și șansele sunt mici dacă nu alegi să pleci în străinătate. E foarte bine că a făcut studii, a gândit bine. El știe mai bine ce vrea să facă pe viitor. El este ca și mine, statornic, un tip căruia îi place să rămână alături de familie, își iubește părinții, copiii și soția așa că îi este greu să plece”, este de părere și Mitică Teleșpan, antrenor fotbal.
În primul eșalon, Robert Tufiși a îmbrăcat tricoul mai multor echipe ca FC Argeș Pitești, Farul Constanța, Gloria Bistrița sau UTA Arad. Ultima echipă la care a fost legitimat este CSM Râmnicu Vâlcea, formație care s-a desființat în acest an după ce a pierdut sprijinul financiar de la Consiliul Local.

Gabi Cîrjaliu