Prioritatea primarului Florin Ionescu din Stoileşti – modernizarea a peste 200 de km de drumuri

Comuna Stoileşti s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Într-un peisaj de poveste, nu mai puţin de 15 sate sunt răspândite pe dealurile din zonă, de o frumuseţe aparte. Florin Ionescu, primarul comunei, se zbate pentru realizarea unor obiective prioritare pentru comunitate, încă de la începutul anului demarând tot felul de acţiuni.

„În primele zile ale anului am realizat investiţia de introducere a încălzirii termice la biserica Ghiobeşti şi am continuat lucrarea de amenajare a drumului către satul Malu, este vorba de o lucrare privind construcţia de gabioane pe o lungime de aproximativ 700 metri. Am scos la licitaţie lucrările privind modernizarea grădiniţei Urşi şi lucrarea de modernizare consolidareşi extindere a şcolii Urşi. De asemenea, suntem în proceduri de licitaţie pentru modernizarea drumului DC 37 sectorul de drum aferent satelor Delureni şi Bârsoiu. După finalizarea licitaţiei, vor începe lucrările, şi asta sperăm să se întâmple cât mai curând posibil. S-a continuat şi lucrarea de consolidare a drumului DC 39 la Km 4 –plus 700 în satul Bulagei. Avem în comună peste 200 de km de drumuri comunale, prioritară rămâne însă modernizarea acestora, drept pentru care am depus spre finanţare la Ministerul Dezvoltării pentru programul PNDR mai multe sectoare de drum aferente tuturor satelor din comuna Stoileşti. Spre sfârşitul lunii aprilie vom avea un răspuns”, ne spune edilul şef al localităţii.
Administraţia locală doreşte şi achiziţionarea unui buldoexcavator pentru întreţinerea drumurilor. „Utilajul dorim să- l achiziţionăm prin fonduri europene. Am demaraj deja procedurile prin Gal Oltul Puternic”, mai adaugă primarul.
Lucrările de apă continuă şi în acest an. Numai anul trecut au fost racordate 450 de gospodării. Încă din aceste zile au început lucrările de alimentare cu apă în satul Giuroiu, şi pe mai multe uliţe din satele Neţeşti şi Obogeni.
„Comuna Stoileşti se deosebeşte de alte comune prin mărime, dar şi prin cumulul de probleme pe care le avem, legate de infrastructură. Până să vin eu la cârmă, nu era un metru de asfalt. Tot ce vedeţi acum este realizat în ultimii ani. Avem un buget mic pentru o comună atât de mare. Eu sunt însă deschis la solicitările cetăţenilor şi sperăm să se schimbe în perioada următoare ceva în bine”, conchide primarul Ionescu.

Letiţia Lazăr