Din Dragoste pentru tine, Laurentiu!

La initiativa inginerului Tigaret Bogdan Florin, preşedintele Centrului Pentru Prevenirea Accidentelor de Circulaţie şi de Muncă, Asociaţia Liga Femeilor Creştin Ortodoxe Vâlcea, împreună cu Asociaţia Zâmbete Colorate Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul, organizează evenimentul “Din Dragoste pentru tine!” cu scopul de a-l ajuta pe Laurenţiu să strângă banii necesari celei de a 7-a operaţii.

“Vineri 4 martie, începând cu ora 17, vă aşteptăm în număr cât mai mare la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea unde va avea loc o expoziţie cu vânzare a unor felicitări create de către copiii din clasele pregătitoare, îndrumaţi de Gina Eugenia Dârleci, Valentina Ţenea şi Iulia Maria Ioniţă.
Laurenţiu are 15 ani, s-a născut cu parapareză spastică, locuiește în comuna Lăpuşata, judetul Vâlcea. Acum Laurentiu are nevoie de a 7-a operație și 2600€. Va fi operat de un medic rus, care vine de trei ori pe an în România. Laurențiu este programat la operație pe 12 Martie.
Familia se află într-o stare critică: mama a fost foarte afectată de faptul că Laurențiu s-a născut bolnav, anii de zbucuim şi-au pus amprenta asupra sănătății ei, o encefalită virală, făcând-o din om, neom. Practic, mama nu se mai poate ocupa de familie, tatăl a preluat grija mamei bolnave, a lui Laurențiu și a fratelui cel mic. Tatăl a muncit mulți ani în străinătate pentru a face banii necesari celor şase operații și recuperări ale lui Laurențiu. Acum că mama este bolnavă, tatăl nu mai poate merge în străinătate și se ocupă îndeaproape de tratamentele de recuperare de care are nevoie Laurențiu, cu puținii bani pe care îi au din ajutorul și pensia de handicap. Deci tatăl acum nu numai că are grijă de Laurențiu, ci și de cel de al doilea copil și de soția bolnavă, încercând s- o ajute cât de mult poate. Cei ce nu pot ajunge vineri la bibliotecă, pot să-l ajute pe Laurenţiu donând în
contul RO16CECEVL2108RON0701835, pe numele Mihai Dumitru”, ne spune inginerul Bogdan Ţigaret.