Un escroc pentru Primăria Râmnicului

În atâţia ani de presă am văzut foarte multe. Multe “fapte şi acte”. Nu credeam să mă mai mire ceva mai ales într-o precampanie electorală. Şi totuşi s-a întâmplat.

Un escroc a reuşit să mintă şi să păcălească sute de oameni, să bage firme în insolvenţă şi în faliment, să dea “ţepe” la doi oameni importanţi de afaceri, unul liberal şi celălalt pesedist şi acum a ajuns să fie desemnat candidat la Primăria Râmnicului.
Dacă controalele psihiatrice ar fi obligatorii şi ar fi executate de profesionişti mulţi dintre candidaţi nu ar primi acceptul de a candida. Cel despre care vorbim ar primi cu siguranţă bilet de internare la ospiciu.
Ştiu că unii candidează pentru a face bani din campaniile electorale. Unii se şi însoară în campanii electorale pentru a face bani. Dar o escrocherie planificată minuţios şi premeditată pentru alegeri nu am mai văzut în Râmnic. Acest om a alcătuit un plan diabolic, bazat şi pe noua legislaţie care permite decontarea cheltuielilor făcute de candidaţii care obţin un procent minim la alegeri. Întreaga maşinaţiune şi cum vor cădea plasă escrocului mulţi dintre colegii săi de partid (unii naivi, unii mai bolnavi decât liderul şi ceilalţi îndopaţi de o propagandă ordinară naţionalistă) vom dezvălui imediat după depunerea candidaturilor într-o anchetă jurnalistică bine documentată pentru a servi şi procurorilor. Procurori care mai au şi altele de investigat în această organizaţie politică care a acaparat nişte canale media pe care le foloseşte şi drept organe de propagandă dar şi ca arme de şantaj. Şi nu doar candidaţii sunt şantajaţi de această mână de escroci care mai sunt părtaşi şi la alte infracţiuni dintre care muncă la negru şi la gri, falsul în acte, evaziunea fiscală şi asumarea unor false competenţe profesională sunt doar mizilicuri.
Interesant este că lideri partidelor mari interesaţi strict de războiul dintre ei au neglijat acest fanfaron mitoman şi nu l-au luat în seamă crezându-l doar un nebun care îi înjură prin fiţuici, pe reţele de socializare şi pe o televiziune falimentară de cartier .
Carierele şi vieţile a zeci de oameni care au făcut ceva serios în viaţa lor sunt terfelite la ordinul unei minigrupări de tip mafiot. Nu mă tem că râmniceni ar fi atât de imbecili să voteze un astfel de grosolan sau lista sa de saltimbanci dar ştiu că ipochimenul chiar este capabil să facă bani buni din escrocherii financiare! Nu ar fi prima dată când ar reuşi. Este drept că ar fi prima dată când ar reuşi cineva să deturneze importante sume de bani date de stat pentru promovarea unor campanii electorale curate.

Traian GUMINSKI