15 liberali au fost prezenţi la LAL a PNL la Constanţa

Liga Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal s-a reunit în data de 2 aprilie 2016 la Constanța. La acest eveniment a participat o delegație a Filialei PNL Vâlcea formată din 15 persoane. Alături de deputatul Cristian Buican, Președintele LAL Vâlcea, Gheorghe Păsat, vicepreședintele Consiliului Județean, Romulus Bulacu și candidatul pentru Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Grigore Crăciunescu au mai fost prezenți primari, consilieri județeni și consilieri locali.

Ordinea de zi a lucrărilor a început cu ședința Biroului Politic Național al PNL, apoi s-a continuat cu prezentarea direcțiilor strategice ale PNL în alegerile locale din iunie 2016 și sesiunea LAL.
Au fost adoptate un număr de trei rezoluții după cum urmează:
Rezoluția “Urban și Rural – Aceeași Românie” se referă la diminuarea discrepanțelor între mediul urban și mediul rural, în condițiile în care 46% din populația țării trăiește în mediul rural
Rezoluția “Eficientizarea managementului în administrația publică locală” care solicită, printre altele, eliminarea incompatibilităților public-public care se aplică primarilor, consilierilor locali și județeni. PNL consideră că Legea 161/2003 prin care primarii, viceprimarii, președinții, vicepreședinții de Consilii Locale și Consilii Județene nu pot face parte din Consiliile de Administrație ale societăților comerciale sau regiilor autonome, subordonate Consiliului Județean sau Consiliului Local inventează conceptul de incompatibilitate public-public, adică un conflict de interese între două interese publice
Rezoluția “Agenda femeii în România” face trimitere la procentul de gen pentru ca 30% din candidații liberali la consiliile locale și județene să fie femei.

Departament comunicare PNL Vâlcea