10 biciclete electrice pentru oamenii din Orlești

În urma unui proiect finanțat de Grupul de Acțiune Locală Ținutul Vinului, Primăria Orlești a achiziționat zece biciclete electrice. Bicicletele vor putea să fie folosite în localitate, scopul principal fiind promovarea plimbatului în aer liber și o întărire a umanității oamenilor.
Autonomia lor este una important, 30 de kilometric dacă sunt folosite doar cu electricitate și dublu dacă se folosesc și pedalele.
Primăria nu va percepe taxe dar doritorii trebuie să respecte anumite reguli pentru a se plimba. În primul rând vor trebui să își creeze un cont în care să introducă numărul de mobil, un cont bancar și o adresă de e-mail valabilă. Astfel se vor putea identifica identitatea persoanelor care nu vor adduce înapoi bicicletele.
Un astfel de proiect nu era posibil la Orlești dacă Constantin Cârstina și echipa pe care o coordonează nu rezolva problema trotuarelor din comună și a pistelor destinate bicicletelor. De asemenea, infrastructura rutieră este și ea una modernă în orașul din sudul județului, gropile din asphalt fiind de mult o amintire neplăcută. În altă ordine de idei, la Orlești urmează să se implementeze și alte proiecte foarte importante pentru comunitatea locală.

Gabriel Cîrjaliu