Zonă de promenadă amenajată în Galicea

În comuna Galicea sunt spre finalizare lucrări de igienizare și amenajare la Iazul Morii. Primarul Alexandru Florin Mărăcine spune că era necesară igienizarea zonei respective și decolmatarea și reprofilarea albiei unui pârâu.
“Lucrările au un dublu rol: acela de a rezolva problema inundațiilor terenurilor din împrejurimi, dar și de a pregăti terenul pentru un viitor proiect de excepție. Doresc să inițiez un proiect de investiții pentru realizarea unei zone de promenadă”, afirmă primarul Florin Mărăcine.
Administrația comunei își dorește să realizeze o zonă cu trotuare, spații verzi și bandă destinată bicicliștilor.
“Ne dorim o localitate curată și frumoasă și de aceea trebuie să gândim și proiecte în acest sens. Deocamdată la Iazul Morii este o amenajare inițială, mai ales că în zonă au fost probleme cu inundațiile și trebuia să luăm măsuri. De asemenea, era necesară o igienizare. Proiectul cu realizarea unei zone de promenadă este pentru viitor și va trebui să găsim surse de finanțare. Acum punem accent pe proiectele importante, cum ar fi cele legate de introducerea utilităților în comună. Micile lucrări în comună, care sunt totuși de o mare importanță le-am realizăm cu angajații primăriei, cu costuri mici” , mai precizează edilul comunei Galicea. (T.G.)