Ziua Poliţiei Române, sărbătorită şi la Vâlcea

În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a 195 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea organizează manifestări educative şi cultural – sportive ce se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile.

Activităţile au debutat în data de 20 martie a.c., ora 12.00, cu un concurs de tir la care au participat reprezentanţi ai mass-mediei locale.
Cupa Presei la Tir – Masculin
Locul I: Vasile Căprescu (Săptămâna în Oltenia) – 55 de puncte
Locul II: Adi Bleotu (VTV) – 51 de puncte
Locul III: Adrian Pană (Săptămâna în Oltenia) – 42 de puncte
Cupa Presei la Tir – Feminin
Locul I: Letiţia Lazăr (Eveniment Vâlcean) – 51 de puncte
Locul II: Claudia Stanciu (Gazeta Vâlceană) – 42 de puncte
Locul III (împărţit de două reprezentante ale presei): Nicoleta Ene (RTV) şi Andreea Dobre (Gazeta Vâlceană)

În perioada 20 – 24.03.2017, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii se vor întâlni cu cadre didactice şi elevii unor unităţi de învăţământ, pe tema “Ziua Poliţiei Române – importanţă şi semnificaţie”.
Joi, 23 martie a.c., la sediul IPJ Vâlcea, începând cu ora 10.00, se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise, când, toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să afle mai multe despre activitatea poliţiei în ansamblu, dar şi aspecte particulare legate de activitatea structurilor operative.
Cu această ocazie, poliţiştii Serviciului Criminalistic, Centrului Operaţional şi Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor prezenta vizitatorilor tehnologia de care dispun pentru monitorizarea activităţilor cotidiene.
În faţa sediului IPJ Vâlcea vor fi prezentate echipaje ale Serviciului Criminalistic, CRAP, Serviciul Rutier şi un stand al Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii cu materiale preventive.
Pe parcursul a două săptămâni, premergătoare datei de 25 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a organizat competiţii sportive ( tenis, şah, volei şi fotbal) la care au participat angajaţi ai inspectoratului.
Activităţile se vor încheia, sâmbătă, în data de 25 martie a.c., începând cu ora 10.00, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în parcarea River Plaza Mall, unde va fi organizată o expoziţie inedită cu stand-uri de prezentare a tehnicii şi materialelor din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale, Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic, Biroului de Ordine Publică – Poliţia de Proximitate, Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, Corpului Naţional al Poliţiştilor – Biroul Teritorial Vâlcea.
De asemenea, va fi amplasat un punct de documentare – informare, unde poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii rutieri vor distribui materiale informativ – preventive.
Cei prezenţi se vor putea delecta, la orele 11.00 şi 12.00, cu exerciţiile de dresaj prezentate cu ajutorul câinilor de serviciu ai Centrului Chinologic “Dr. Aurel Greblea” – Sibiu şi intervenţii cu rol demonstrativ ale luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea, la orele 11.30 şi 12.30.
De asemenea, se vor realiza fotografii de către Serviciul Criminalistic, se va simula starea de ebrietate prin intermediul unui dispozitiv-ochelari specifici şi se va face prezentarea radarului tip – „pistol” de către Serviciul Rutier.