Ziua Comunei Roșiile are loc de Sfinții Petru și Pavel

Sâmbătă, 29 iunie, în zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși, va avea loc a treia ediție a Zilei comunei Roșiile.

În urmă cu trei ani primarul Doru Constantin Diaconu a propus Consiliului Local ca ziua comunei să fie organizată în fiecare an de 29 iunie, indiferent în ce zi a săptămânii va pica această dată.
“M-am gândit să reunim cumva pe toți cei care s-au născut, au crescut sau învățat în comuna noastră. Am și reușit să facem acest lucru. Am asistat la reîntâlniri între oameni care nu se mai văzuseră de 25 de ani.
La noi există, de mulți ani, nici nu se mai știe de când, un târg anual care are loc de 29 iunie. Mi-am amintit cum mă bucuram eu și cei din generația mea de acestă sărbătoare de Sfinții Petru și Pavel. Fiecare generație trăiește altfel această zi cumva importantă în inimile tuturor născuți aici în Roșiile. Acesta a fost motivul pentru care am considerat că este cea mai potrivită zi pentru a organiza Ziua Comunei”, afirmă Doru Diaconu.


Ca și în edițiile anterioare va avea loc o ședință festivă a Consiliului Local în 29 iunie și apoi o slujbă religioasă. În timpul slujbei din acest an, care va avea loc după ședință, de la ora 10.30, va avea loc pomenirea colonelului Constantin Roșianu, înmormântat în curtea bisericii din centrul localității.


“Împreună cu câțiva colaboratori am subvenționat lucrările de reabilitare și restaurare a acestui mormânt considerat cumva simbolic pentru comunitatea noastră. Colonelul Roșiianu a donat terenul pentru biserică, dar și spațiul pentru primul dispensar uman din localitate și a comandat o unitate militară în bătălia de la Mărășești. Din păcate nu mai trăiește nimeni din urmașii săi, dar pentru noi și localitate a rămas o personalitate importantă a istoriei noastre.
Vom avea și un meci de fotbal. Anul trecut am înregistrat înființarea echipei Știința Roșiile. Echipa noastră evoluează în liga a V-a și va avea meci acasă cu Luceafărul Pesceana. Sperăm să fie vremea frumoasă și tinerii să participe la acest meci”, spune primarul Diaconu. Meciul are loc la ora 11.00 iar la ora 17.00 va începe un spectacol artistic.

Anul acesta nu va putea participa doamna Maria Ciobanu, cetățean de onoare a comunei și cea mai cunoscută femeie născută la Roșiile. Marea cântăreață nu a mai revenit de aproape un an în țară, fiind cu familia în SUA. Localnicii vor avea parte însă de un spectacol frumos cu muzică populară și ușoară și cu un foc de artificii.


“Îi așteptăm cu inima și sufletul deschise pe toți cei care se simt cumva legați de comuna noastră, de comunitatea de aici, de aceste locuri. Dacă sunt și alți vâlceni care vor să ne cunoască în zi de sărbătoare și să trăiască alaturi de noi câteva ore bucuria zilei noastre îi așteptăm și pe ei”, transmite inimosul primar al comunei Roșiile.

Traian GUMINSKI