Ziua Comunei Popești sărbătorită cu distracție și voie bună, în Sfânta Zi de Înălțare!

Comuna Popești a îmbrăcat joi, 25 mai 2023, straie de sărbătoare, primărița Aurora Măgură oferindu-le localnicilor o zi plină de distracţie, muzică şi voie bună pe izlazul din zona Cotoșmanu “La Fântânile Reci”. Sărbătoarea a avut o însemnătate și mai mare, Ziua Comunei Popești desfăşurându-se în Sfânta Zi de Înălțare, considerată și Ziua Națională a Eroilor.

Aurora Măgură a început ziua cu depunere de coroane la un monument din comună, unde au participat numeroși localnici, dar și elevi ai școlii din localitate, îmbrăcați în costume tradiționale.

Deschiderea oficială a manifestărilor organizate pentru Ziua Comunei Popești a avut loc la ora 14.00. în prezența oficialităților județene, a primarilor care au acceptat invitația și a numeroșilor localnici din comună, dar și din localitățile învecinate.

Printre oficialitățile prezente au fost Constantin Rădulescu – președintele Consiliului Județean Vâlcea, Andra Bică – vicepreședinte Consiliul Județean Vâlcea, Prefectul Mihai Oprea, subprefect Florentina Caliu, deputatii Eugen Neață, Ștefan Ovidiu Popa și Daniela Oteșanu, senator Bogdan Constantin Matei, Adrian Voican – secretar de stat MAI.

“Mă bucur să va văd prezenţi în număr aşa de mare la sărbătoarea comunităţii noastre în această zi care are o importantă semnificaţie creştină, Înălţarea Domnului. Totodată, comemorăm astăzi eroii neamului românesc. Dumneavoastră, locuitorilor comunei Popeşti, mă adresez cu emoţie și vă asigur că voi avea grijă să fac tot ceea ce am promis pentru comunitatea noastră. Folosesc această ocazie pentru a vă mulţumi tuturor celor care susţineţi şi vă implicaţi activ în bunul mers al traiului nostru în aceste şapte sate. În calitate de primar, mă străduiesc, alături de echipa mea şi de dumneavoastră să duc la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o, şi pentru care m-aţi mandatat domniile voastre. Vă mulţumesc”, a transmis primarul Aurora Măgura.

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a felicitat-o pe Aurora Măgura, primăriţa din Popeşti, care reuşeşte, de fiecare dată, să adune în jurul său întreaga comunitate:
“Bucurie și o atmosferă de sărbătoare, la Ziua Comunei Popești!
Este o plăcere pentru mine și chiar particip cu mare drag la sărbătoarea anuală a localităților, un bun prilej pentru a mă reîntâlni cu oameni dragi, cu vâlceni gospodari, buni și frumoși.
Așa s-a întâmplat și ieri, într-o zi de mare însemnătate creștină – Înălțarea Domnului -, la Ziua comunei Popești, un eveniment frumos organizat de administrația locală.
O felicit pe doamna primar Aurora Măgură, și nu doar pentru evenimentul în sine, de altfel frumos organizat, ci pentru tot BINELE pe care îl face acestei comune și locuitorilor ei.
Am petrecut momente deosebite, într-o atmosferă plăcută, am schimbat câteva vorbe cu localnicii și ne-am bucurat împreună de o sărbătoare frumoasă.
Să tot fie bucurie și armonie, așa cum am văzut ieri, în Popești!
Mulțumesc pentru invitație și felicitări, tuturor!
La mulți ani, dragi vâlceni din Popești!”.

10 cupluri au fost sărbătorite pe scenă pentru împlinirea a 50 de ani. “Aceste familii reprezintă pentru cei mai tineri dintre noi un model de înțelegere, de dragoste și de respect”, a mai precizat Aurora Măgură.
La eveniment au fost prezenţi comercianţi şi negustori veniţi din toate părţile judeţului pentru toate gusturile şi buzunarele cumpărătorilor. Pe scenă s-au urcat copiii școlilor din localitate care au susținut un program artistic deosebit, prioritar pentru edilul localității fiind promovarea copiilor talentați. Pe scenă au mai urcat Ana Maria Răducu și Daria Ștefan, două artiste deosebite din comună, urmate de Rapsodia Vâlceană, programul fiind încheiat de formația din Popești cu cântece și hore.
Serbarea câmpenească a fost un succes pentru autoritățile locale din localitate.