YEN de Anna Jordan în regia lui Adrian Roman pe scena Festivalului de Teatru Nou de la Arad

Vineri, 12 mai, ora 19.00, Sala Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad.

Începem acest articol cu niște gânduri ale unui spectator bucureștean din care să vă dați seama de prețuirea actorilor de la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea după prezentarea spectacolului Vermine Radiante pe scena Teatrului Excelsior din Bucuresti.
“Andrei Bradean este un tânăr actor din Ramnicu Valcea, pe care l-am vazut aseară și care mi-a rămas înfipt în minte. E ca un acrobat care merge pe sârmă. Cu precizie, plăcere, talent, o poate face și cu ochii închiși, fără să se dezechilibreze. Este genul de actor “cameleonic”, cum se spune, care poate face orice, și dramă, și comedie, și pantomimă, și film, ar putea concura și la ” Uite cine danseaza”. Merită mai multa promovare, colegii lui din Teatrul Anton Pann merită sa fie vazuți. Un teatru in care am descoperit talente si spectacole extraordinare.”
Doar atât despre participarea de la București, ne vom întoarce peste câteva zile să le prezentăm Yen, dar acum împărtășim cu dumneavoastră bucuria participării Teatrului Anton Pann la cea cea de-a 5-a ediţie a Festivalului de Teatru Nou de la Arad, un festival care ii are in prim plan pe tineri si unele dintre cele mai apreciate productii teatrale ale momentului din acest an. Printre cele 20 de spectacole selecționate, apreciată de către selecționerul acestui festival, criticul de teatru Claudiu Groza, a fost și cea mai nouă producție a Teatrului Anton Pann.
Este vorba de YEN de Anna Jordan, regia Adrian Roman, spectacol care va fi prezentat în data de 12 mai, de la ora 19.00 pe scena Festivalului de Teatru Nou de la Arad. Teatrul Anton Pann intră în competiție cu teatre la nivel national, cu teatre din București și din țară, ca de exemplu: Teatrul Naţional Târgu Mureş , Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, Teatrul Excelsior Bucureşti, Teatrul ACT Bucureşti, Teatrul „Nottara” Bucureşti , Teatrul UNTEATRU Bucureşti, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, etc.
Este onorant pentru Râmnicu Vâlcea ca un spectacol al unui teatru din provincie, așa cum este Teatrul Anton Pann, să fie jucat pe scena unui festival atât de important alături de spectacole ale unor prestigiose teatre din țară. Actorilor, regizorului, întregii ecghipe, le dorim mult, mult succes!
Premiile primite pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun actor, cea mai bună regie sau cea mai bună scenografie au demonstrat încă odată, dacă mai era nevoie, profesionalismul celor care lucrează în această instituție. Asta și-a dorit managerul acestei instituții, regizorul Adrian Roman, ca la Teatrul Anton Pann actul artistic să fie de calitate. Prin cele văzute spunem fără a greși că a reușit. Nu știm câți apreciază acest lucru, iubitorii de teatru cu siguranță da, dar poate e mai puțin important, important e că prin Teatrul Anton Pann, numele orașului Râmnicu Vâlcea este pus pe harta peisajului teatral din România.

Daniela Stefanescu
PR Teatrul Anton Pann