“Vistieria darurilor”, eveniment cultural închinat Ocrotitorului Spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea

Miercuri, 27 septembrie, Sala „Gherasim Arhiepiscopul” din cadrul Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” a găzduit evenimentul cultural „Vistieria darurilor”.

Manifestarea, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Theodor, Mitropolit de Akhaltsikhe și Tao-Klarjeti, și a delegației Patriarhiei Georgiei.

Evenimentul a prilejuit participarea membrilor Clubului Copiilor din Drăgășani, a Ansamblului „Dor” din Băbeni și a Grupului de fluierași al Școlii Populare de Arte Râmnicu-Vâlcea și al Școlii de Arte Vaideeni.

Prezentării tradițiilor locale s-au alăturat tinerii interpreteți Ionuț Daniel Ștefan, Nicolle Ancuța Daniela, Elena Lucreția Goagea, Ștefania Dănuleț, acompaniată de Darius Tolbașu la fluier și Bogdan Bîrzan la saxofon.

A fost o seară a tradițiilor, dar și o frumoasă mărturie a dragostei față de cântecul păstoresc, așezat în inimile participanților de tinerii fluierași de la Școala Populară de Arte din Râmnicu Vâlcea și de la Școala de Arte din Vaideeni, coordonați de domnul profesor Ștefan Săvoiu. Membrii grupului au vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

Ansamblul Folcloric „Dor” al Casei de Cultură „Dragoș Vrânceanu” din Băbeni a fost înființat în anul 1971 pe temelia unei autentice iubiri de frumos, a păstorilor din Băbeni. De-a lungul timpului, ansamblul a susținut nenumărate spectacole în țară și în străinătate: Italia, Franța, Turcia, Serbia, Polonia și Moldova. A fost cel dintâi ansamblu păstoresc din România, iar în prezent este condus de părintele Emil Rădulescu, având coregrafi pe doamna Profesor Ana Maria Iorga, cu sprijinul Narcisei Iosif și a lui Andrei Jugravu.

Dragostea pentru folclor a tinerilor participanți a fost apreciată de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care a evidențiat legătură între spiritualitatea poporului român şi credinţa creştină. Înaltpreasfinția Sa a oferit, la final, daruri tuturor participanților la acest eveniment.