Vine primăvara în Vâlcea!

MUNTENIA – Începând cu 6 martie procesul de încălzire a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi medii mai ridicate decât cele normale. Media maximelor va crește de la valori de 3 grade în primele zile, spre 15-16 grade în zilele de 11 și 12 martie, iar cea a minimelor de la valori medii de -8, -7 grade, în data de 5 martie spre aproximativ 5 grade în data de 12 martie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului.

A doua săptămână debutează cu o scădere ușoară a temperaturilor maxime spre medii de 12 grade, pe 14 martie, respectiv o scădere spre aproximativ 3 grade a valorilor medii nocturne, la aceeași dată. Ulterior, până pe 18 martie, vremea se va încălzi din nou, astfel încât maximele vor crește iar spre valori medii de 15 – 16 grade, iar minimele spre 4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 05 – 08 martie și, din nou, în intervalul 11 – 15 martie.
OLTENIA – În intervalul 05 – 12 martie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pentru această perioadă a anului. Astfel, maximele vor crește, în medie regională, de la valori de 2 – 3 grade în primele zile, spre 16 – 17 grade în data de 12 martie, iar temperaturile minime, de la -5 grade la început, vor atinge 5 – 6 grade la sfârșitul primei săptămâni de prognoză. În perioada 13 – 15 martie vremea se va răci ușor, media maximelor situându-se în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor coborând spre 3 grade. Apoi, între 16 și 18 martie, valorile termice vor crește din nou și vor caracteriza o vreme caldă pentru acestă perioadă, urmând a se situa în jurul a 17 grade ziua și 4 grade noaptea, în medie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în perioada 5- 9 martie, apoi între 11- 14 martie.
LA MUNTE – Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, regimul termic va avea o evoluție caracterizată prin ușoare variații de temperatură, tendința generală fiind însă de încălzire a vremii. Astfel, valorile maxime diurne se vor situa, în general, între 1 și 7 grade, cu cele mai reci zile pe 5, 6, 8, 9, 13 și 14 martie și cele mai calde pe 11 martie și, din nou, în intervalul 15 – 18 martie. Temperaturile nocturne vor avea aceeași tendință de evoluție, urmând a se situa, în medie, între -4 și 0 grade, exceptând prima noapte, când încă va fi ger, iar media regională se va situa în jurul valorii de -9 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi mai importante cantitativ în jurul datei de 6 martie și, din nou, în intervalul 11-13 martie.