VIDEO Lemnarii vâlceni își cer drepturile

Patronatul din industria lemnului a solicitat o întrevedere cu parlamentarii vâlceni. Oamenii sunt nemulțumiți că primesc amenzi foarte mari pentru erori mici și că s-a ajuns până la confiscarea camioanelor.

Reprezentanții patronatului din industria lemnului spun că sunt în prag de faliment și că se gândesc să își închidă afacerile. Ei povestesc că au primit amenzi de sute de milioane și s-au ales cu confiscarea camioanelor în urma unor erori de întocmire a actelor de transport, chiar dacă au plătit pentru masa lemnoasă. De asemenea, lemnarii își doresc o lege a prevenției în domeniul forestier.

Parlamentarii vâlceni prezenți la întâlnire le-au promis celor prezenți că vor încerca să facă amendamente la Legea 171 care reglementează transportul de lemn. De asemenea, conducerea Direcției Silvice crede că s-a ajuns de la o extremă la alta, de la o lipsă a reglementărilor la unele abuzive.
La finalul discuțiilor s-a semnat de o rezoluție cu zece revendicări, semnată de toți cei prezenți. Ea va ajunge pe masa parlamentarilor vâlceni. (G.C.)