VIDEO Din nou în Europa! SCM joacă duminică, orele 17.30, contra turcoaicelor de la Kastamonu Belediyesi

În urmă cu mai bine de cinci ani, Sala Sporturilor Traian găzduia ultimul meci euriopean de handbal feminin. Oltchim pierdea calificarea în finala Ligii Campionilor în fața ungoroaicelor de la Gyor și apoi se desființa. Noua echipă de handbal, SCM Rm. Vâlcea, joacă duminică primul său meci în cupele europene, contra turcoaicelor de la Kastamonu Belediyesi.

Partida de duminică, ora 17.30, va conta pentru manșa tur a turului secund preliminar al grupelor Cupei EHF, competiție câștigată în sezonul trecut de SCM Craiova. Vâlcenii își doresc un succes clar care să nu le dea emoții pentru manșa retur din Turcia.
“Apărarea a câștigat meciul de la București. Ne-am apărat bine și am marcat mult pe faza a doua și pe contraatac. Ne-am pregătit bine pentru meciul de duminică, le cunoaștem, le-am studiat. Suntem încrezătoare, ne dorim mult victoria”, ne-a declarat Yulia Dumanska, handbalistă SCM Râmnicu Vâlcea.
“Este o realizare foarte mare pentru noi că am câștigat de două ori la București. Ne-am mobilizat, am anihilat punctele lor forte și dacă eram mai concentrați la finalizare puteam câștiga mai clar. Moralul este unul ridicat, atmosfera foarte bună. Sper că fetele să rămână cu picioarele pe pământ. Obiectivul nostru rămâne acela de a termina pe podium. Urmează meciul din Cupa EHF, avem doar trei antrenamente până atunci dar sper să ne descurcăm și să ne impunem clar. Avem și ceva accidentări dar eu cred că le vom rezolva. Jucăm împotriva semifinalistei din sezonul trecut. Craiova a trecut greu de ele, cu o diferență totală de doar două goluri. Trebuie să fim atenți. Au pierdut câteva jucătoare, dar au făcut transferuri importante, au adus două handbaliste din Ucraina. Chiar azi am aflat că au mai adus o handbalistă de la Buducnost. Este un club care investește, care vrea performanță”, completează tehnicianul Florentin Pera.


Handbalistele de la Vâlcea vin după o victorie mare, pe terenul campioanei CSM București, meci în care junioara Diana Ciucă a apărat cinci aruncări de la 7 metri. “Nu am cerut scuze nimănui, ce e pe teren rămâne pe teren. Am plecat decise să ne batem, să jucăm fiecare fază la intensitate maximă”, spune Diana Ciucă, portar SCM Rm. Vâlcea.
Kastamonu Belediyesi a ajuns în sezonul trecut până în faza semifinalelor Cupei EHF, acolo unde echipa turcă a fost eliminată de SCM Craiova. Gruparea din Bănie a învins la două goluri diferență în deplasare și a remizat pe propiul teren.

Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning