VIDEO Derby pentru cupele europene! Meci important pentru HCM Râmnicu Vâlcea

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea joacă mâine, de la ora 17.00, un nou meci important în lupta pentru un loc de cupă europeană. Elevele lui Aurelian Roșca primesc vizita unei contracandidate la podimul clasamentului, HC Zalău și sunt obligate să se impună.

HCM Râmnicu Vâlcea a făcut un meci mare în fața campioanei en-titre, CSM București, formație pe terenul căreia a pierdut la doar trei goluri diferență. Vâlcencele au întrerupt seria celor patru victorii consecutive dar sunt decise să se impună în derby-ul de mâine contra elevelor fostului selecționer, Gheorghe Tadici. Înaintea confruntării, HCM este pe pe locul 3, HC Zalău pe 7, dar diferența dintre cele două echipe este de doar trei puncte.


“Trebuie să câștigăm!”

Handbalistele și tehnicienii de la HCM știu că urmează un meci dificil, dar că victoria este una obligatorie. “Este foarte important să câștigăm contra Zalăului, mai ales că jucăm pe propriul teren. Sprăm ca spectatorii să vină să ne susțină, avem nevoie de sprijinul lor”, ne-a declarat Marta Lopez.
“Zalăul are o echipă bună și fiecare meci cu ele este foarte greu dar le putem bate acasă. Gheorghe Tadici este un foarte bun antrenor și impune disciplină”, completează Natașa Krnik. “Le cunoaștem bine, am jucat cu ele într-un turneu de pregătire a Zalău și am jucat alte două meciuri amicale. Trebuie s învingem și pe această cale îi invit pe iubitori handbalului la sală, avem mare nevoie de aportul lor”, adaugă și Sincron Ionel Gheorghe, antrenor secund HCM Rm. Vâlcea.
În sezonul trecut HC Zalău a reușit să câştige ambele meciuri și a terminat sezonul pe locul trei al clasamentului Ligii Florilor. HCM Râmnicu Vâlcea este în acest moment pe podium, după CSM București și SCM Craiova.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning