VIDEO Constantin Rădulescu anunță: Lucrările la tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Piteşti încep în această primăvară

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunţat marţi, 12 martie 2024, că a avut o întâlnire cu reprezentanţii constructorului lotului 2 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, care au dat asigurări că sunt în grafic cu proiectarea şi că în această primăvară vor începe lucrările la acest tronson.

“Am fost astăzi la Câineni, la organizarea de șantier a constructorului Lotului 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești, pentru un bilanț cu privire la evoluția lucrărilor pe acest tronson.

Pentru o bună colaborare, la această întâlnire, alături de constructorul Mapa Cengiz, au fost invitați reprezentați ai instituțiilor publice de la nivelul județului Vâlcea: Instituția Prefectului, Inspectoratul Județean de Poliție, Primăria Racovița, Primăria Câineni și personalul tehnic din cadrul Consiliului Județean Vâlcea.

Acest tronson de autostradă este cel mai dificil, cu o lungime totală de peste 31 km. Pe această secțiune se vor construi 49 de poduri și viaducte, 7 tuneluri și 1 ecoduct în zona Lazaret.

A fost o întâlnire productivă în care am făcut o evaluare la zi a stadiului în care ne aflăm și am primit asigurări din partea constructorului că proiectarea se va termina curând și că lucrările efective vor începe în această primăvară.

De asemenea, în urma discuțiilor, am solicitat să se ia măsurile necesare pentru a evita crearea de ambuteiaje în zonele prin care trec utilajele constructorului.

Așa cum am mai spus, autostrada nu trece pe deasupra județului, este un proiect de o importanță majoră atât pentru Vâlcea, cât și pentru România și mă interesează ca lucrările să fie finalizate la termenul stabilit”, a precizat Constantin Rădulescu.