VIDEO ACCIDENT DE MUNCĂ MORTAL LA OLTCHIM! Un muncitor a decedat, altul este în stare gravă la spital

Grav accident de muncă la Combinatul Chimic Oltchim. Un bărbat a murit, iar al doilea este grav rănit. Amândoi au căzut de la 4 metri înălţime.

Accidentul de muncă a avut loc în această dimineață, în jurul orei 10. Un angajat repara un recipient în care erau depozitate substanțe toxice. Din primele cercetări, se pare că acesta s-a intoxicat din cauza emanațiilor de gaze și a căzut într-un vas de colectare gol de la o înălţime de aproximativ 4 metri. În sprijinul său a venit șeful de secție, dar și acestuia i s-a făcut rău. Au intervenit trei ambulanțe și un echipaj SMURD. Din păcate, pentru un muncitor de 48 de ani nu s-a mai putut face nimic, acesta a fost declarat mort, după efectuarea manevrelor de resuscitare. Colegul său, în vârstă de 59 de ani, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și este în stare gravă, dar stabilă.

Inspectoratul Județean de Poliție Vâlcea a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Cazul este cercetat și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea pentru a se stabili dacă muncitorul a intrat în recipient în urma unei sarcini de serviciu. Ultimul incident major înregistrat la Combinatul Chimic Oltchim a avut loc în vara anului trecut când la un depozit a izbucnit un incendiu violent, dar nu s-au înregistrat victime.

Gabi Cîrjaliu
Video Gabi Henning