Viața bate filmul! Ramona și-a găsit familia după 27 de ani!

Din nou se dovedește că viața bate filmul. O vâlceancă, adoptată acum mai bine de 25 de ani de o familie din Franța își caută familia și este foarte aproape să își cunoască sora și fratele pe care nu i-a văzut niciodată.

“Îmi doresc mult să-mi cunosc rudele”

Ramona are acum 39 de ani și și-a făcut publică povestea prin intermediul rețelelor de socializare:
“SALUTĂRI DIN FRANȚA!! Numele meu românesc a fost BĂLĂȘESCU RAMONA, m-am născut la data de 24 Septembrie 1981 în RÂMNICU VÂLCEA. Sunt în căutarea familiei mele biologice. Numele mamei pe atunci era BĂLĂȘESCU MARIA și după căsătorie probabil a luat numele de BUȘCĂ MARIA. Mai știu că s-a născut în localitatea BĂLCEȘTI și că părinții ei sunt Bălășescu Matei și Popa Elena. O perioadă de timp mama a locuit și în localitatea Goiești din județul Dolj. Sunt de asemenea în căutarea doamnei MINUNE MARIA, o persoană foarte drăguță și amabilă care a avut grijă de mine înainte de a fi adoptată în Franța. Îmi doresc foarte mult să-mi cunosc rudele și vă mulțumesc pentru orice ajutor îmi puteți acorda”.

“E dureros că mama nu mai e, nu o voi revedea…”

Demersurile Ramonei a avut succes și postarea a fost văzută chiar de sora ei, Eliana. Nu s-au văzut niciodată, dar în scurt timp se vor cunoaște, iar întâlnirea se anunță una emoționantă. Eliana are 26 de ani, fratele său, Mihail are 30 ani, și ambii abia așteaptă ca familia să se reunească. Din păcate, însă, mama celor trei frați a decedat acum 9 luni…

“Am reușit să iau legătura cu o prietenă a Ramonei. O să vorbim… Vorbește doar franceza, dar nu este o problemă, ne vom descurca. Nu ne-am văzut niciodată, dar știam de existența ei. Mama mi-a povestit despre Ramona, când eram eu micuță. Am aflat câte ceva, dar vag, nu aveam multe informații, nu aveam un număr de contact, nimic. Știu doar că mama a născut-o la 17 ani. Avea o stare materială precară, probabil de asta s-a ajuns ca Ramona să fie adoptată… Nici nu mai conteaază, important este că ne vom cunoaște. Mama nu mai este de 9 luni, din păcate ea nu o va revedea… Nu știu cum o să fie întâlnirea… Nu îmi imaginez ceva anume, eu sunt spontană din fire. Păcat că nu mai este și mama… își dorea mult această revedere. Era un subiect care o măcina mult. Probabil că voi merge în Franța, este posibil să vină și ea în România, nu exclud nicio variantă”, ne-a declarat Eliana.

Gabriel Cârjaliu