Vești bune de la Slătioara

Anul 2024 se anunță unul excelent pentru comuna vâlceană Slătioara. Localitatea condusă de Camelia Romcescu va continua să se modernizeze și să le ofere condiții și mai bune locuitorilor, dar și turiștilor care o tranzitează sau chiar aleg să petreacă acolo o zi sau mai multe.
O adevărată zonă de afaceri se conturează pe platoul aflat în satul Mogoești, acolo unde au fost concesionate parcele de teren pentru oameni de afaceri.
O altă veste bună vine de la Biblioteca „Damian Ureche” Slătioara, care a devenit partener la proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, implementat de Fundația Progress România în parteneriat cu Simplon România și finanțat de Fundația Româno-Americană.
În cadrul acestui proiect, copiii învață programare gratuit, cu ajutorul unei programe bine stabilite pe durata a doi ani, pe nivel începător și ulterior avansat, desfășurând activități de Coding – programare de bază, de la zero, Arduino – robotică și tehnologie, Creare – proiecte IT, aplicații de telefon, editări video, jocuri, animații, Softskills – multe webinarii pe teme soft online, traininguri fizice în cluburi și activități practice – construcții (pod, machete, etc.) și alte activități pentru dezvoltarea competențelor digitale prin proiecte tehnologice. Acest proiect este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10-14 ani, activitățile vor fi găzduite în bibliotecă sau online între 2-4 ore la 2 săptămâni, prima sesiune începe în luna martie, pentru mai multe informații și pentru înscriere vă aștept la bibliotecă.