Veste reflectorizante şi pliante informative pentru căruţaşi

pol 1
IPJ Vâlcea, prin Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier, a desfăşurat azi, 14 noiembrie, în târgurile din localităţile Horezu şi Ioneşti, o acţiune de educaţie rutieră preventin informativă, în scopul reducerii accidentelor rutiere, în care sunt implicaţi conducătorii de vehicule cu tracţiune animală. Mâine acţiunea se va desfăşura în târgul de la Pietrari.

Astfel de acţiuni au rolul de a conştientiza conducătorii de vehicule cu tracţiune animală (căruţaşii), mai ales că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit. În majoritatea cazurilor, căruţaşii sunt cei vinovaţi pentru producerea accidentelor.
pol 2

pol
Poliţiştii vâlceni desfăşoară pe parcursul a mai multor zile mai multe acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de vehicole cu tracţiune animală.
Azi, în târgul Marcea din comuna Ioneşti, şi târgul din oraşul Horezu,
au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ.
Pentru prevenirea implicării conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală în evenimente rutiere, poliţiştii fac următoarele recomandări:
– nu folosiţi segmentele de drum pe care accesul atelajelor hiop este interzis;
– folosiţi în mod obligatoriu vestele reflectorizante şi elemente fluorescent –reflectorizante pe atelajele hipo;
– vehiculul cu tracţiune animală sa fie condus pe acostament sau cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile;
– să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabila;
– să nu conducă vehiculul sub influenta băuturilor alcoolice; sa semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure la schimbarea direcţiei de mers;
– să nu transporte persoane care stau in picioare.

L.L.