Veste formidabilă de la Consiliul Județean Vâlcea! DJ 678, reabilitat total! 39 de kilometri trec la asfaltare

Încă un drum foarte important pentru Județul Vâlcea intră în program de modernizare, după zeci de ani în care nu s-a mai intervervenit pe el. Este vorba de Drumul Județean 678, unul complicat din punct de vedere al proiectării și executării.

A fost semnat contractul între Consiliul Județean Vâlcea și constructor, contract în valoare de 107 milioane RON, aproximativ 23 de milioane de euro. Termenul de executare este de trei ani și se va lucra pe aproape 39 de kilometri. DJ 678 începe la Budești, pe DN7, trece prin Galicea, Olanu și Drăgoești și iese la Câmpul Mare, în Județul Olt.

“Pe lângă asfaltarea pe toate lungimea acestui drum se vor face consolidări ample la cele 23 de poduri care există pe traseu și se vor amenaja 2000 de podețe către gospodării. Evident că se vor face și amenajări ale intersecțiilor, amenajări de trotuare, undeva la 23.000 metri pătrați vor fi pentru aceste trotuare, pe o lățime de minimum un metru. Se vor amenaja 35 stații de transport amenajate și rigole de scurgere, dar și sisteme moderne de semnalizare rutiere. Vreau să vă spun că la această lucrare am economisit 5 milioane de euro, bani pe care îi voi solicita și îi vom folosi pentru DJ 646. Este normal ca acești bani să se întoarcă în Vâlcea, este o economisire făcută de noi, îi merităm. Le sunt recunoscător vâlcenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și sunt onorat să trăiesc aceste clipe. Nu singur, însă, am alături o echipă de profesionişti de la Consiliul Județean. Asta trebuie să facem noi, să lucrăm pentru vâlceni, cu ajutorul lui Dumnezeu”, spune actualul și viitorul președinte al Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.