Vâlceanul Ștefan Borleanu a intrat în cursa pentru CHEFI LA CUȚITE România

Un tânăr născut la Râmnicu Vâlcea a intrat în cursa pentru câștigarea titlului de maestru chef România 2021. Ștefan Borleanu are 26 de ani, dar de șapte ani trăiește la București. Ștefan a reușit să-i impresioneze pe cei trei jurați de la Antena 1 cu un preparat deosebit – biban de mare european cu un piure de tobinambur și un starter într-o gulie, un tartar de legume fresh cu un must de păstrăv afumat și icre de păstrăv. Totul în doar 60 de minute.

L-a impresionat pe chef Dumitrescu – a luat cuțitul de aur

Vâlceanul a sperat să treacă în etapa următoare cu trei voturi pozitive, dar a avut o mare surpriză. Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Dumitrescu au rămas impresionați de preparatul lui Ștefan și și-au dat seama încă de la degustare că este un bucătar talentat. Tânărul a spus că își dorește să facă parte din echipa lui Sorin Bontea, dar a primit cuțitul de aur de la alt chef, Florin Dumitrescu. A fost al doilea cuțit de aur al sezonului cu numărul.

Experiență în SUA

Ștefan s-a apucat de gătit în anul 2017 când a urmat un curs de bucătari, timp de șase luni, în momentul în care era student în anul patru la Facultatea de Construcții. Apoi a lucrat în mai multe restaurante din Capitală și s-a înscris în programul Work And Travel grație căruia a plecat pentru patru luni în SUA. Pentru Ștefan a fost o experiență care l-a ajutat enorm, la un restaurant important și la un hotel de patru stele, pe partea de mic dejun. La întoarcerea în România s-a angajat la un alt restaurant pe care l-a și preluat în scurt timp.

Gabriel Cârjaliu