Vâlcean reţinut pentru furt de piese auto din Germania

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Germania, față de un bărbat din orașul Bălcești, urmărit internațional.

Ieri, 5 martie a.c., polițiștii au executat un mandat european de arestare, emis de autoritățile germane, față de un tânăr de 23 de ani, din Bălcești, cercetat pentru furt calificat.
În fapt, în noaptea de 31 august 2016/01 septembrie 2016, persoana bănuită, împreună cu alți doi bărbați ar fi pătruns prin efracție, într-un magazin de vânzări auto din Aalen, Germania și ar fi sustras mai multe bunuri, printre care și un autoturism.
Cel în cauză a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, tânărul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare preventivă Argeș.
Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.