VÂLCEA: Se deschid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol, hotelurile şi pensiunile

Instituția Prefectului –Județul Vâlcea informează că începând de azi, 29.12.2020, ora 00:00, în tot județul va fi permisă reluarea activității restaurantelor și cafenelelor situate la interior, în limita a 30% din capacitatea spațiului și în intervalul orar 06:00 – 23:00.

​De asemenea, potrivit hotărârii adoptate (Hotărârea nr. 51), începând de azi, se permite și reluarea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, în intervalul orar 06:00 – 23:00 și fără a depăși 30% din capacitate, precum și redeschiderea, tot în limita a 30% din capacitate, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. În cazul acestor operatori economici, programul de funcționare este în intervalul orar 05:00 – 21:00.

​Totodată, vor fi permise, în limita a 30% din capacitate, și activitățile din cadrul cinematografelor și instituțiilor de spectacole și/sau concerte din tot județul.
Purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile deschise şi închise. Mai mult, carantina pe timp de noapte, între orele 23.00 – 05.00, rămâne valabilă, cu excepția urgențelor și a deplasărilor la și de la locul de muncă (cu declarație sau adeverință de la angajator). De asemenea, se interzice constituirea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu fac parte din aceeași familie, precum și respectarea cu strictețe a normelor de protecție individuală.

„Cele mai recente statistici de la nivelul județului arată că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut considerabil și înregistrăm, pentru prima dată în ultimele luni, o incidență cumulată la 14 zile de puțin peste 1,5/1.000 de locuitori. E adevărat că sunt încă localități în care incidența este de peste 1,5/1000 de locuitori, dar per total tendința este de scădere. Le mulțumesc cetățenilor județului că au înțeles și au respectat măsurile dispuse atât la nivel local, cât și la nivel național. Este în primul rând meritul lor că putem să redeschidem acum anumite activități și să relaxam într-o oarecare măsură restricțiile impuse. Fac însă apel la cetățeni să fie în continuare vigilenți, să respecte normele de protecție individuală și să reducă pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru că numai în acest mod efectele pozitive ale acestor luni de restricții vor putea să fie de durată. Cu speranța că împreună vom depăși cu bine și această perioadă, urez tuturor multă sănătate și cât mai multe împliniri în anul care vine”, se previzează in comunicatul transmis de prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.