VÂLCEA: Șase persoane internate la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea

Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul județului Vâlcea, potrivit Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate, iar alte două au decedat. În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea se află internate șase persoane, în ultimele 24 de ore fiind externată o persoană.

Ultimele cazuri de persoane diagnosticate cu pozitiv cu SARS-CoV-2 pe teritoriul județului au fost internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean în cursul zilei de marți, fiind vorba de doi pacienți dintr-o altă unitate sanitară din județ. Unul dintre ei are domiciliul în județul Olt și ca urmare este alocat ca și caz județului vecin. Starea lor de sănătate este stabilă, prezentând forme ușoare de boală.
DSP Vâlcea a demarat ancheta epidemiologică în unitatea sanitară în care se aflau internate cele două persoane, fiind realizată deja dezinfecția saloanelor și a spațiilor comune, măsură care va fi continuată și în zilele următoare. Conform anchetei epidemiologice, personalul medical a purtat echipamentul de protecție corespunzător, urmând să fie testați de către DSP Vâlcea doar contacții de salon ai celor două persoane confirmate. De asemenea, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu cei doi pacienți a fost dispusă măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile. Până în acest moment, niciunul nu prezintă simptome ale infecției cu noul coronavirus.

Pe teritoriul județului, în carantină instituționalizată sunt în prezent 280 de persoane, alte 115 persoane fiind în izolare și monitorizare medicală la domiciliu.