VÂLCEA: EXPLOZIE la Uzina Mecanică Băbeni! Patru morți și patru răniți

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea informează că în cauză s-a constituiT un dosar penal. Anchetatorii efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sanătate în muncă. “La locul producerii exploziei s-a deplasat o echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă al Judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea care efectuează cercetarea la faţa locului. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică” – precizează Parchetul.

O explozie a avut loc în urmă cu puțin timp la Uzina Mecanică Băbeni, din Județul Vâlcea. Conform pompierilor și polițiștilor vâlceni, aflați la fața locului, patru persoane au decedat, trei bărbați și o femeie, și alte patru femei, cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani, au fost rănite, acestea fiind transportate la spital.
Din primele date, explozia s-a produs ca urmare a unei mine antipersonal.
“A fost alocat un echipaj de Descarcerare, SMURD Bunești, 2 ambulanțe tip C si 2 tip B, un echipaj ASAS de la GI Rm Vl. Deflagrația nu este urmata de incendiu” – au precizat pompierii vâlceni.