Vaideeniul se pregătește pentru a fi “invadat”

Comuna Vaideeni devine un centru de atracție la fiecare final de iunie când are loc aici Festivalul de Folclor Păstoresc “Învârtita Dorului”.

Ediția din acest an se va desfășura timp de două zile la finele săptămânii viitoare, iar primăria și Consiliul Local pregătesc în detaliu manifestarea care aduce acasă un număr mare de oameni născuți aici și plecați prin țară sau țări străine. Ca de fiecare dată evenimentul va aduce pensiulor din zonă și grad de ocupare maximă, mulți turiști dorind să vadă obiceiurile acestei extraordinare comunități locale, parada costumelor, să mânânce un tocan de oaie tradițional și nemaipomenita mămăliguță cu smântână fierbinte.
Unul dintre cei care se ocupă de programul artistic din acest an este tânărul saxofonist Mihail Tițoiu considerat de specialiști un fenomen.
“Vom face totul ca să fie bine, lumea să se bucure, comuna noastră să arate impecabil pe televiziuni și cei mai mici din comună să cânte alături de noi și să joace pentru a păstra în continuare tradiția strămoșilor noștri”, spune Mihail.
Tradiținala paradă a costumelor populare va avea loc duminică, 23 iunie, de la ora 12.00. (T.G.)