Va înțelege prefectul Tiberiu Costea că trebuie să fie OM, nu POLITRUC?

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean este mai mult decât elegant în politică, deși adversarii săi numai de eleganță nu au dat dovadă în ultimii ani. I-au pocit constant numele punând în postări litera “p” înaintea numelui său, l-au reclamat anonim la toate instituțiile statului și mai ales la DNA, s-au legat de familia lui, deși are o familie impecabilă cum mulți și-ar dori, l-au făcut baron și îmbuibat, deși este unul din cei mai săraci președinți de Consilii Județene din țară, i-au sabotat în Consiliul Județean toate hotărârile logice și bune pentru populație.
Costi și-a văzut de treabă și a încercat să facă bine. Nu a reacționat nici măcar când Guvernul Orban, la finele anului trecut, într-o bătaie de joc generală a alocat direct fonduri unor primării pentru plata cheltuielilor restante la salarii și utilități. Iar banii au mers, mai toți, spre primării liberale. Știți câți bani a luat atunci primăria Lungești, cea în care Tiberiu Costea a fost primar, înainte de a ajunge prefect de Vâlcea? Păi, a luat o dată 7 miliarde și încă o dată 10 miliarde, la interval de câteva zile.
17 miliarde de lei vechi, doamnelor și domnilor, asta în condițiile în care primăria Lungești nu avea restanțe nici la plata salariilor, nici la utilități. (Apropo, domnule Costea, căror firme le-ai dat acești bani deturnând destinația pentru care ți-au fost dați?)
I-ar fi putut face plângere penală pentru deturnare de fonduri Costi Rădulescu, dar nu a avut timp de plângeri penale pentru că trebuia să lucreze la bugetul Consiliului Județean.
Buget pe care apoi același Tiberiu Costea, probabil îndemnat de sfătuitorii săi, l-a blocat atacând în Consiliul Județean o hotărâre a Consiliului Județean legată de buget și lipsind toate primăriile din județ de niște bani, care așa cum erau, mai mulți la unii și mai puțini la alții ar fi ajutat aceste localități.
Azi dimineață Constantin Rădulscu a renunțat la limbajul oficial, acela din adrese și acte și i s- a adresat prefectului direct pe pagina de facebook. L-a rugat omenește să fie OM.
Va reuși Tiberiu Costea să fie OM măcar acum în al 12-lea ceas sau va rămâne o slugă credincioasă orbește unui sistem politic putred și toxic?
Iată mesajul lui Costi Rădulescu:
“Tibi Costea, ai fost primar, ne cunoaștem de mult timp, poate te gândești să renunți la atacarea în contencios a hotărârii CJ, prin care au fost alocați bani primăriilor pentru cheltuieli de funcționare, programe de dezvoltare, cofinanțări, etc. Primarii au mare nevoie de acești bani! Te rog să te gândești, Tibi Costea, că e o situație de criză! Cu prietenie, te rog!”.

Traian GUMINSKI
N.R.
Dexonline Politruc – (Depr.) Activist politic. – Din rus. politruk.