USR poate şi merită mai mult!

Au câştigat mii de voturi în localităţi în care nu au primari şi consilieri locali. Au câştigat în multe oraşe mari din ţară, inclusiv în Craiova. Au luat în Râmnicu Vâlcea un sfert din voturi, deşi nu au niciun lider remarcabil aici şi nu au făcut absolut nimic pentru acest oraş.
Vorbesc de cei din USR şi mă raportez numai la voturile din ţară, nu şi la cele din Diaspora.
În aceste condiţii este normal ca la alegerile din toamnă să nu fie nişte simpli spectatori sau vasalii liberalilor. Cei din USR au dovedit că pot convinge prin nimic, dar prin un nimic bine ambalat pe facebook o grămadă de votanţi. Este păcat să nu încerce să îşi impună preşedintele.
Candidând (din partea USR), Cioloş are şanse maxime să intre în turul doi mai ales că PSD pare incapabil să îşi desemneze un candidat, iar Tăriceanu este pe un trend descendent cu partidul scos din PE.
Iar în turul al doilea mare parte a votanţilor PMP, PRO RO şi chiar PSD ar vota mai degraba cu Cioloş decât cu Klaus.
USR poate câştiga prezidenţialele din toamnă şi în momentul actual românii chiar îl merită pe acesta preşedinte. Au dat M… celor care le-au mărit pensiile şi salariile şi celor ce au alocat miliarde dezoltării infrastructurii locale din mediul rural, au dat m… unor primari destoinici şi gospodari, au stat la cozi imense pentru a vota un partid nou şi candidaţi despre care nu ştiau nimic. Românii merită o schimbare până la capă,t iar schimbarea din toamnă a preşedintelui se poate face dacă cei din USR realizează că merită şi ei mai mult. Merită un preşedinte iubitor de ţară şi de francezi în locul unuia iubitor de nemţi şi austrieci!

Traian GUMINSKI