UPDATE FOTO/VIDEO: Pompierii vâlceni continuă lupta cu focul la Malaia, în Munţii Lotrului

UPDATE VÂLCEA/MALAIA! Începând cu ora 6.00 au fost reluate operaţiunile de stingere ale focului la Malaia, în Munţii Lotrului. Acţionează: 2 ofiţeri, 23 subofiţeri, şi 35 de persoane de la Ocolul Silvic şi SVSU. Se aşteaptă sprijin aerian din partea aviaţiei.


Un incendiu de pădure a izbucnit în Munții Lotrului/Punctul Padina și Pleașa, înălțimea de 1200-1400 metri, localitatea Malaia azi, 24 martie, care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 12 ha. S-a intervenit cu 34 de militari ISU (4 ofițeri și 30 subofiteri/mm) și 20 de persoane (SVSU și Ocolul Silvic). Accesul acestora s-a făcut numai pedestru (aproximativ 100 minute). S-a solicitat sprijin aerian din partea IGSU-ului.


Urmare incendiu Malaia ora 20.57: Operațiunile de stingere se desfășoară pe două sectoare de intervenție astfel: un sector care acționează pe direcția primăriei, condus de un ofițer și 8 subofițeri, iar cel de-al doilea sector acționează pe direcția stadionului condus de un ofițer și 17 oameni. A fost executată o recunoaștere aeriană a zonei afectate de incendiu, cu ajutorul elicopterului la care a participat inspectorul șef ISU Vâlcea Dan Pascaru și grupa operativă. Suplimentar un ASAS (4 subofițeri) asigură măsuri specifice pentru casele aflate la baza pădurii (exista riscul rostogolirii de bucăți de lemn aprinse).
“Mâine vom primi sprijin aerian pentru stingere. Se acționează pentru prevenirea extinderii. Peste noapte rămân în supravegherea/acțiune 6 persoane” – ISU VÂLCEA.

FOTO/VIDEO ISU Vâlcea