Unde ar fi bine să schimbăm primarii în Vâlcea!

Partidele importante au decis de principiu. Alegerile locale vor avea loc în mai puțin de 100 de zile, adică duminică, 27 septembrie. Se vor desfășura pentru prima dată în luna septembrie, vor avea loc dintr-un singur scrutin, cu prag electoral pentru accederea în consiliile locale, municipale și județene și cu vot uninominal direct pentru alegerea președinților de consilii județene.

În acest sistem de vot primarii în funcție pleacă favoriți în cazul în care mai candidează, dar s-au văzut destule situații în care favoritul a pierdut. Lumea uită greu bătaia de joc, minciuna, promisiunea neonorată, iar în mediul rural spre urban… cum ar fi Ocnele Mari de exemplu populația se poate întreba, pe bună dreptate, pentru ce încasează un primar care taie frunză la câini peste 100 de milioane lunar. Ca și în cazul alegerilor locale din 2016 anunțăm public localitățile unde nu putem fi de acord ca actualii primari să mai obțină un mandat.
Din motive pe care nu are rost să le enumerăm anunțăm că nu–i mai susținem pentru obținerea unui nou mandat pe edilii în funcție a localităților:
Ocnele Mari, Băile Govora, Oteșani, Boișoara. Cernișoara. Frâncești, Alunu, Galicea, Ghioroiu, Glăvile, Golești, Racovița, Runcu, Livezi, Ștefănești, Mateești.
Oricare cetățean major domiciliat în aceste localități merită să-și încerce șansa de a candida. În cazul în care o organizație politică și-l asumă drept candidat și este cunoscut ca un om cinstit în localitate, suntem dispuși să-l susținem în campania electorală.

Traian Guminski